ALF – Adventska liga Framaša

Hvaljen Isus i Marija!

Kroz protekla 4 tjedna na našoj Frami imali smo priliku pratiti jednu novu formu natjecanja pod nazivom Adventska liga Framaša. Popularno nazvana, ALF, je liga osmišljena na principu da u njoj sudjeluju 4 nogometne ekipe koje su činile upravo 4 naše formacije: Simpatizeri, Primanja, Prva Obećanja te Obnova Obećanja. Poslije našeg tjednog sastanka petkom, uputili bismo se u školsku dvoranu te ondje pratili atraktivne i domišljate poteze naših nogometaša. Početna 2 kola nisu donijela neka uzbuđenja. Prva Obećanja, inače smatrana najslabijom karikom, iznenadila su gotovo sve, zauzevši 1.mjesto na tablici te su očajno iščekivali posljednje kolo, u kojemu bi neriješenim rezultatom osigurali prolazak u finale. No, njihovi protivnici, Obnova Obećanja, žargonski prozvane „Bičinama“, pokazuju poznavanje igre nogometa te uništavaju Prva Obećanja rezultatom 7-2. Time su osigurali prolaz u finale u kojem ih dočekuju iznimno talentirani Primljenici, koji su krajnjim naporom oduzeli pobjedu Simpatizerima te ih ujedno gurnuli na posljednje mjesto u poretku.

Sve pretpostavke i sva pitanja odgovorena su 17.12.2021. godine kada su odigrane 2 finalne utakmice ALF-a. U srceparajućoj utakmici za 3.mjesto, favoriti publike Simpatizeri, nemilosrdno su poraženi od Prvih Obećanja rezultatom 4-0. Utakmica će ostati zapamćena po dvoboju dva iznimna talenta; Ivana Mikulića, najboljeg strijelca lige koji je na svojim leđima nosio Prva Obećanja te Josipa Skoke, koji je unatoč tituli MVP-a, doma otišao sa gorkim okusom.

A nakon toga uslijedilo je dugoočekivano finale ALF-a. Prije same utakmice, imali smo prigodnu ceremoniju gdje smo uz melodiju himne Lige Prvaka gledali naše finaliste kako izlaze na teren, pritom držeći za ruku svoga najvjernijeg navijača. Zatim smo otpjevali himnu u čast naše domovine, i započeli sa utakmicom. Uz ekspresivne izjave našeg komentatora Ante Naletilića, uživali smo u nogometu i atmosferi koja se osjećala u dvorani.

Primljenici su bili dominantni, ali njihovi udarci kao da su se odbijali od zid. Golman „Bičina“, Ante Bubalo, ujedno i najbolji golman lige, obeshrabruje Primljenike svojim obranama i tako Obnova Obećanja postaje superiornija ekipa te ubrzo ulazi u obećavajuće vodstvo. Nakon 7 atraktivnih pogodaka, utakmica završava pobjedom „Bičina“ rezultatom 5-2. Poslije utakmice, uslijedila je dodjela nagrada te prigodna zabava za sve Framaše. Pohvala i čestitke svim ekipama koje su sudjelovale i hvala dragome Bogu na ovim radosnim danima.

Mir i dobro!