Grupni sastanak

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji! Na kraju još jednog tjedna, u petak u 19:00h okupili smo se na našem Brijegu. Ovog puta imali smo grupni sastanak.

Kao i uvijek, sastanak smo započeli s molitvom, a zatim je naša predsjednica Marija pročitala obavijesti za sljedeći tjedan te nas po grupama podijelila u prostorije naše galerije. Grupno druženje smo započeli molitvom i opuštanjem uz meditaciju, zatim se kroz igru uveli u obradu naše večerašnje teme, pod nazivom “Srce ili um”. Razgovarali smo o svakodnevnim situacijama u kojima se većina nas već pronašla. Sigurno smo svi imali bezbroj trenutaka kada je srce govorilo jedno, a razum drugo… Ne bismo trebali posve vjerovati ni srcu koje se temelji samo na osjećajima, ali ni razumu koje se vodi činjenicama. Trebamo težiti za što istinitijom spoznajom.

Na kraju sastanka donijeli smo zajednički zaključak – ne dozvoliti borbu srca i razuma, nego ih uskladiti da nas zajedno odvedu k Bogu. Trebalo bi se služiti svojim razumom da usmjeri srce na koju stranu krenuti, prihvatiti što je pravo, istini obratiti svoje srce.
Službeni dio sastanka smo završili zahvalom dragom Bogu, na još jednom petku provedenom u bratskom zajedništvu, a naše neslužbeno druženje nastavili smo u prostorijama galerije.

Do idućeg petka, mir vam i dobro! ❤️