Između redaka

Još jedan Božić, još malo novih razloga za radost, druženje i razmišljanje, još jedna godina na izmaku, ovaj put itekako zapamćena godina te uz nju još jedna predstava naših mladih talenata.

Pokraj mnogobrojnih komplikacija, izazova i ograničenja ova stara ekipa neumorno je tijekom ljeta (jer je svima već poznato stanje spriječilo određene planove koji su se pravili za proljeće) radila na usavršavanju ove predstave te ju je u srijedu 30.12.2020. u kinu Borak napokon i javno izvela .

Predstava nosi naziv “Između redaka” te prožima različite aspekte kako pojedinca tako i cijelog društva. Na simpatičan način povezuje karakteristike prošlog stoljeća, u kojem je i smještena cijela radnja, odnos sela i grada, izgubljenost nevinog pojedinca u razuzdanoj okolini te u konačnici ljubav, u ovom slučaju majčinsku ljubav, koja ima moć izvući svoje dijete iz vječnog vrtloga istih problema.
Tim putem zapravo pokušava dati odgovore na često teška pitanja.
Što je to prava ljubav? Ako je ta ljubav od Boga, gdje je onda taj Bog? Zašto vjeruješ u Njega, kad pokraj Njega koji je navodno ljubav postoji ovoliko zla u svijetu?
Da, sve su to pitanja s kojima se svi mi prije ili kasnije susretnemo.

Predstava na kraju šalje poruku kojom poručuje kako Bog nije “nešto” što je potrebno tražiti “negdje tamo”.
On je u svima nama i u svemu što nas okružuje. U cvijetu, u toploj riječi, u prijatelju, čuješ ga i vidiš kamo god se okreneš. U konačnici On je u nama samima. Njegovo smo djelo i kao Njegova djeca stvoreni smo za ljubav upravo po Njegovom primjeru i ništa manje od toga. Na nama je samo sloboda da izaberemo.

Sve je tako jednostavno, često tu jednostavnost i ne vidimo, jer nam nikada ne padne na pamet malo čitati između redaka.

“Bog oko tebe sja, treperi, miriše i šušti.”
A. B. Šimić