Koliba

Baš kao i svaki petak ponovno smo se okupili na našem službenom sastanku koji se održao u Kinu Borak. Za početak smo se pomolili i predsjednica je pročitala obavijesti, a zatim smo gledali film pod nazivom “Koliba”. Glavni lik zvao se Mack. Imao je teško djetinjstvo, ali je usprkos tome uspio osnovati obitelj. Imao je dvije kćeri, sina i ženu koja se zvala Nan. Svi su vjerovali u Krista osim Macka.

Jednom odlučuju krenuti na mali izlet u šumu na kojem gubi svoju kćer Missy. Potraga za njom potrajala je sve dok nisu otkrili da je ubijena u staroj kolibi. Od toga trenutka Mack se mijenja i u sebi počinje osjećati samo osvetu, mržnju i žalost. Sljedećeg dana dobiva pismo da se vrati u kolibu te odlučuje prihvatiti poziv nadajući se da ga ubojica njegove kćeri zove nazad. Bio je spreman osvetiti se. No, dočekalo ga je nešto sasvim drugo.

Upoznao je Boga koji ga je odveo na teško putovanje koje će ga potpuno promijeniti. U filmu se na jedan zanimljiv način prikazala Božja ljubav i Njegova blizina, o tome kako nikad nismo sami, čak i onda kad nas najviše boli. Film je budio u nama i smijeh i suze, ali ono što je najbitnije je pouka koju smo izvukli iz njega, a to je da sve prepustimo u Božje ruke i da nikoga ne osuđujemo jer mi zapravo ne znamo kakva se priča krije iza te osobe. Na kraju sastanka smo svi međusobno izmjenjivali dojmove filma, a zatim smo se uputili svojim kućama.

Mir i dobro!