Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame BiH

“Nemojte život svijeta slijediti, jer život duha više vrijedi.” (SirČuj 5 – 6)

Hvaljen Isus i Marija!
Prošli vikend, 18 – 20. studenoga 2022., u Visokom se održao Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu Frame BiH, a na njemu je sudjelovala i naša Frama. Predstavnici Frama iz Hercegovine, zajedno su autobusom pristigli u Visoko u petak u popodnevnim satima.

Program je započeo svetom Misom koju je predvodio nacionalni duhovni asistent Frame BiH fra Antonio. Večer smo nastavili s upoznavanjem te predavanjem fra Zvonimira Batiste na temu gesla ovog seminara: “Nemojte život svijeta slijediti, jer život duha više vrijedi.” Fra Zvonimir nam je kroz zanimljivo predavanje pojasnio što je to duh te nam poručio slijediti ga.
Nakon ovog, vrlo korisnog predavanja, uputili smo se u crkvu na klanjanje te smo time završili prvi dan seminara.

Subotu, glavni dan seminara, započeli smo zajedničkom jutarnjom molitvom, a onda je uslijedio doista raznovrstan i koristan program. Prijepodne smo proveli uz predavanja Petre Bračić, nacionalne voditeljice formacije i kružna predavanja nacionalnih vijećnika. Sva predavanja bazirala su se na našu službu te formacije u bratstvu. Zaključili smo kako je sveti Franjo pravi voditelj formacije, koji nas i danas oduševljava i formira te da se u svemu trebamo voditi njegovim primjerom. Uslijedila je pauza koji smo proveli družeći se, a poslijepodnevni program sastojao se od rada u grupama, predavanjima i zabavnom večeri. Tu smo igrali brojne igre natjecateljskog duha i tako proveli večer u smijehu i zabavi.

U nedjelju, na zadnji dan seminara, imali smo svetu Misu i predavanje Anje Puljić na temu: “Komunikacijske vještine i govor tijela.” Nakon toga smo imali evaluaciju seminara i zaključili ta tri dana. Ostali smo se još malo družiti nakon čega smo se svi zaputili svojim kućama kako bismo ispunjena srca doprinijeli svome bratstvu ono što smo naučili.


Mir i dobro!