Područni seminar za animatore

Hvaljen Isus i Marija dragi naši čitatelji! 🥰
Prošli vikend, naše framašice Petra Slišković i Milka Leko su se zaputile u Domus Pacis na područni seminar za animatore pod geslom: “I sve šta god činite, od srca činite kao Gospodu, a ne kao ljudima.” (Kol 3, 23) Nakon što smo se smjestili u sobe, otišli smo na krunicu i svetu Misu. Kako bi razbili tremu svih framaša, imali smo igru za upoznavanje pod nazivom “ljudski bingo”. Imali smo par kategorija u kojima smo trebali pronaći određenu osobu koja npr. ima mlađeg brata, zna dobro kuhati… Nakon igre, uslijedilo je predavanje našeg područnog duhovnog asistenta fra Joze Hrkaća koji nam je govorio o mjestu animatora u Bibliji. Pogotovo nam je naglasio važnost naše službe i da jedino možemo animirati druge ljude, ako sami izgaramo Kristovim evanđeljem. Dan smo završili molitvom časoslova i pošli smo na počinak.
Subotu smo započeli jutarnjom molitvom, a potom smo se okrijepili i nastavili sa daljnjim radom. Imali smo kružno predavanje 3 područne vijećnice: Matea Ostojić, Iva Lasić i Marija Rezić. Sve tri su govorile o različitim temama oko službe animatora (Što je animator?, Kako spremiti i voditi sastanak?). Naučili smo da smo mi, animatori, svjedoci onoga što nosimo u srcu, da smo ogledalo naše Frame i da je među nama uvijek prisutan naš najveći animator – Isus Krist. Nakon predavanja, podijelili smo se u 5 grupa i svaka grupa je dobila zadatak osmisliti određeni sastanak na određenu temu. Nakon silnog rada, otišli smo na ručak i imali vrijeme za sebe. Nakon toga došlo je predavanje psihologa Kristijana Kraljevića koji nam je govorio o važnosti komunikacije i održavanje pažnje onima kojima držimo neko predavanje ili rad u grupama. Potom smo predstavili naše plakate sa temom sastanka i pažljivo slušali jedni druge i na koji način smo osmislili sastanak. Zatim smo otišli na krunicu i svetu Misu, a onda je uslijedila večera i večer koju smo svi iščekivali – zabavna večer. Igrali smo razne igre od alijasa, do plesnih stolica, različitih kvizova, a naravno da smijeha nije nedostajalo. Ovaj dan smo završili odlaskom na Podbrdo, izmolili smo krunicu i ostali u tišini zahvaljujući Bogu na svemu što nam svaki dan daje.
Zadnji dan opet smo započeli jutarnjom molitvom, zatim doručkom te predavanjem naše bratske animatorice Božice Lončar.

Božica nam je pričala o njezinoj službi i njezinom putu kroz Framu i Treći red. Stavila nam je na srce kako se stvarno trebamo cijeli dat Frami i da će nam ona stostruko vratiti. Nakon predavanja uslijedio je plenum na kojem smo svi bili jako emotivni, sretni, ali u isto vrijeme i tužni jer se seminar približio kraju. Dojmovi su bili neopisivi i nadamo se da ćemo sve naučeno nastaviti primjenjivati u radu našeg bratstva. Svi smo se u ta tri dana baš povezali i naravno da ćemo još ostati u komunikaciji i razmjenjivati ideje. Otišli smo na svetu Misu zahvaliti Bogu za sve naučeno i primljeno. Zatim smo imali ručak koji nam je marljiva kuharica Vera pripremila i zaputili se svojim kućama.
Na kraju svega, želimo se zahvaliti područnom vijeću na odličnoj organizaciji i programu.
Do sljedećeg čitanja, mir i dobro! ❤️