Posljednja korizmena tribina

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji!

U srijedu, 24. ožujka, održana je naša treća ujedno i posljednja ovogodišnja tribina “Usridu”. Ova tribina bila je drugačija od prethodne dvije, jer se radilo o snažnom životnom svjedočanstvu nogometnog menadžera Kristijana Lopca.

Cijeli ovaj susret započeo je molitvom, a nakon toga je Kristijan počeo govoriti o svome životnom putu.

Naime, Kristijan je rođen u Berlinu te se od malih nogu bavio nogometom. Vremenom je prestao trenirati i baviti se tim sportom, a već kao mladić osnovao je svoju tvrtku. Iako je posao išao jako dobro, sve to ga nije duhovno ispunjavalo pa se vratio u taj svijet nogometa, ali ovoga puta kao menadžer. Naravno sada dolazimo do tog dijela gdje Kristijan govori o svome duhovnom životu i vjeri. Rođen je u tradicionalnoj kršćanskoj obitelji, no vremenom je nestala njegova povezanost s Bogom, a njegov ga je posao posebno odvukao od Crkve. Početak potpunog obraćenja dogodio se tijekom bolesti njegova oca, koji je ubrzo i preminuo. Kristijan je bio posebno povezan sa svojim ocem te ga je njegova smrt dotukla. U svoj toj boli i tuzi Kristijan je zavapio Gospodinu, a na čudesan način kroz taj put obraćenja ga je vodio naš sv. Franjo. Naravno, trebalo je proći neko vrijeme kako bi Kristijan opet skupio snage i krenuo dalje, ali kada je počeo hoditi s Gospodinom sve je postajalo lakše. I tako kroz brojne svete mise i duhovne obnove Kristijan je spoznao da je njegov poziv zapravo naviještati ime Božje, u svom tom svijetu nogometa, u kojem se nerijetko susreću grijeh, nemoral, oholost i ljudska slabost.

I tako je završila naša posljednja tribina ove godine. Zahvaljujemo Bogu na njegovu daru da smo imali milost ovo čuti te da smo još jednom vidjeli koliko nas On ljubi.

Mir i dobro!