Ružo otajstvena

Kako je lijepo imati utočište, sigurnost, osobu punu povjerenja, nekoga čiji zagrljaj čini da se sve boli i brige zaboravljaju. Kako je lijepo osjećati majčinsku ljubav, brigu i toplinu. Znati da u jednoj osobi uvijek sve drugo nestaje, a samo ljubav nastaje. Kako je lijepo imati nekoga tko na kraju svakoga dana te čeka da mu dođeš i s njime podijeliš svaki trenutak toga dana, i ono dobro i loše ili da uživate u tišini koja svejedno spaja vaša srca. Nekoga tko željno iščekuje čuti ti glas i ispričati bilo kakve i najmanje bitne i povezane stvari samo kako bi bio u tvojoj prisutnosti.

Majka. Imenica puna ljubavi. Koliko god mi na nju ponekad zaboravljali, ona nas nikad neće. Povezanost koja se gradila 9 mjeseci dok nas je pod srcem nosila ostaje nit koja nas prati kroz čitav život. I možda nije svakome njegova mama majka. Možda ne osjeća svatko toplinu i ne zaigra mu srce na spomen nje. Ali ne smijemo zaboraviti da svi imamo Majku gore na nebu. Onu koja je kraljica sviju i svega, koja brine za svakoga od nas, daje nam mir i spokoj kada dopustimo Njenoj blizini da nas dodirne. Marija je iz povjerenja u Božju svemoć, ali i iz ljubavi prema cijelom čovječanstvu dopustila gledati patnje svojeg vlastitog djeteta, svoga Sina Isusa. Ali i u toj boli i patnji nije prestajala ljubiti, tješiti i biti tu za druge. Sjetimo se kako je prigrlila Ivana kao svojega, kako je apostolima bila poput druge majke, zbog silne ljubavi koju im je pružala uvijek su spremno k njoj dolazili. Tako i mi danas, 2000 godina nakon, možemo se prepustiti njenom zagrljaju, vjerovati u njenu prisutnost iako je fizički ne možemo osjetiti. I kada se prepustimo počet ćemo osjećati. Blizinu, toplinu, zaštitu i prisutnost. Osjećat ćemo kako njezin blagi pogled nikad ne skreće i kako nas uvijek prati. Toliko se ljudi prepušta njezinoj zaštiti i upravo su zbog toga tolika poznata svetišta u svijetu marijanska.

I zato, posebno u ovom mjesecu, čvrsto uzmimo krunicu u ruke i prepustimo se Majčinu zagrljaju. Neka svaka desetica bude jedna latica ruže, a svaka izmoljena krunica jedna ruža koja će činiti savršeni buket koji ćemo joj na koncu predati. Predati onda kada nas dočeka širom otvorenih ruka u Vječnosti.

Njoj, koja je kraljica mira, ruža otajstvena, kraljica anđela, kuća zlatna, škrinja zavjetna, HVALA! I Majčice, sretan ti Majčin dan!🤍