Uskrsna tombola – 2022

“Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.” Tada će mu pravednici odgovoriti: “Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te.” (…) A kralj će im odgovoriti: “Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 35-41)                          

Hvaljen Isus i Marija!
Naša je Frama i ove godine organizirala humanitarnu akciju “Uskrsnu tombolu” kojom pomaže najpotrebitijim obiteljima iz naše župe. Već krajem siječnja nas 95 s duhovnim asistentom zakoračilo je u pripreme oko ove akcije kako bi do Uskrsa sve bilo spremno. Rasporedili smo se po područjima gdje živimo i mjesec dana obilazili poslovnice i skupljali proizvode. Nakon toga slijedilo je pakiranje proizvoda koji su raspoređeni po cijenama. Franjino služenje bilo je utkano tih dana u naša srca te smo s radošću iščekivali to Uskrsno jutro. Zapakirali smo malo više od 1300 tombola koje su bile raspoređene po cijenama od 2,5 KM do 100 KM i svaka je naravno bila dobitna. Župljani su također imali priliku sudjelovati i u nagradnoj igri, izvlačeći kartice s citatima, od kojih su one s nazivom “tombola” bile nagrađene.

Nakon korizme i tišine, uslijedilo je Uskrsno jutro. Brig je odisao radošću i veseljem framaša i župljana. Prodaja je unatoč vjetru prošla odlično zahvaljujući velikom odazivu župljana.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na poziv dobra i ovog Uskrsa donijeli svjetlo u mnogim obiteljima. Hvala svim framašima koji su odvojili vrijeme za ovu akciju i stavili se na služenje zajednici. Hvala glasniku koji je odvajajući mjesec dana novac od svoga džeparca za ovu akciju pokazao svima nama kako naše malo nekome znači jako puno.

Na kraju zahvaljujemo Bogu što nam je omogućio preko ove akcije osjetiti Uskrs u našim srcima.