Živjeti tako da se naš život temelji na pouzdanje u Boga

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji!

I ovog petka okupili smo se na našem Brijegu. U samostansku dvoranu polako su pristizali framaši na naš redovan susret koji je petkom u 19 sati. Na početku sastanka izmolili smo samo Molitvu franjevačke mladeži, a zatim nam je predsjednica Iva pročitala obavijesti, te rekla kakav nas sastanak danas očekuje, a to je sastanak po grupama. Ovog puta framaši su bili podijeljeni u sedam grupa, ali na temelju toga koji su razred.

Nakon što smo se podijelili po grupama i otišli u svoje prostorije, počeli smo s obrađivanjem sastanka koji nosi naziv “samoBoguzdanje”.
Kao kratku motivaciju smo imali razgovor u parovima između članova grupe, te su u tom razgovoru trebali reći nekoliko svojih vrlina, ali i mana. Uz ovaj razgovor smo se opustili, a potom smo uradili opći test samopouzdanja i moramo priznati da su rezultati bili dobri.

Polako smo prelazili svjetovnu, kršćansku pa franjevačku dimenziju sastanka. Razgovarali o svemu i navodili razne primjere.
I na kraju smo došli do zajedničkog zaključka – živjeti tako da se naš život temelji na pouzdanju u Boga, ne smijemo se uzoholiti, nego trebamo biti ponizni kao naš serafski otac sv. Franjo kojemu je Bog dao mnoštvo milosti.
Ovo je bio još jedan petak pun zajedništva i Božjeg blagoslova.
Do sljedećeg petka…

Mir i dobro!