Badnjak na Frami

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji!

Kao i svake godine, tako smo i ove na Badnjak cijelo jutro proveli na našem Brijegu. Dan smo započeli sudjelovanjem u slavljenju svete Mise zornice koju su animirale naše sekcije čitanjem i pjevanjem. Nakon zornice smo otišli u galeriju na očajavanje (kao što smo radili svako jutro u protekla četiri tjedna). Uz čaj i smijeh smo se razbudili, te veseli otišli gledati finale framaškog kviza 3 na 3, kojeg smo imali priliku pratiti prethodna tri tjedna subotom nakon zornice. U zadnji, finalni krug su prošle tri ekipe koje su se pokazale najboljima. Izravni finalist je bila grupa Trio bureko koji su to mjesto osigurali najvećim brojem bodova u prethodnom krugu. Dok su grupa Odljev mozgova i grupa No Daša no party trebale odmjeriti snage da bismo dobili i drugog finalista. Atmosfera je tijekom kviza bila vrlo napeta, pitanja zanimljiva, a na kraju je grupa Odljev mozgova bila nijansu bolja i nadmašila obje ekipe, te tako osvojila prvo mjesto u ovom kvizu. Stoga im i ovim putem čestitamo!

No, osim kviza u ostalim prostorijama franjevačke galerije je bio neki zanimljiv program kojeg su osmislili naši animatori. U jednoj prostoriji su bile razne društvene igre; u drugoj prostoriji smo imali priliku izvlačiti razne izazove, tražiti svoje ime na framaškom stablu, te se cijelo jutro fotografirati na fotkaoni (fotografije možete pogledati na našem Facebook profilu).
Između ostalog, galerijom je cijelo jutro odzvanjala pjesma naših framaša.

Na kraju smo okitili i naš Borivoj, na kojem se i ove godine našlo raznih ukrasa; od kuglica, pa sve do vrećica čaja.

U planu je bio i tradicionalni odlazak na most gdje bismo evangelizirali naše župljane kroz pjesmu, razgovor…, ali sestrica kiša nam to nije dopustila. Unatoč tome cijelo jutro je prošlo jako lijepo i u veselju, gdje god da se pogleda, mogla su se vidjeti vesela lica framaša.

A ono što je uvijek najteže je povratak našim kućama. Zadnji framaši koji su ostali u galeriji otišli su kući oko 13 sati što je dokaz da nam nije bilo dosadno. Bilo je toliko zanimljivog programa da je svatko mogao pronaći kutak za sebe.

Članovi medijske sekcije su malo prije podne pošli put radija, gdje je bilo posebno izdanje naše emisije “Mir i dobro”. Emisija je počela u 12 sati i trajala do 15 sati. Ta tri sata emisije spremana su mjesecima, a bilo je puno zanimljivog sadržaja. Atmosfera je bila protkana smijehom, ozbiljnim razgovorima, zadnjim probama za emisiju, pa čak i suzama.
Tko nije poslušao našu emisiju imat će priliku poslušati ju na našem YouTube kanalu.

U ovih nekoliko redaka ne može stati sve što smo proživjeli ovog Badnjaka u našoj franjevačkoj obitelji. Stoga, na kraju ostaje samo zahvala Bogu što nam je omogućio da naše zamisli pretvorimo u djela; što nam je dao zajedništvo, veselje i molitvu u franjevačkoj obitelji na Badnjak. Do sljedeće godine i teksta za Badnjak

Mir i dobro! 🙂