50 nijansi istine

Hvaljen Isus i Marija!

Kraj i ovog radnog tjedna smo obilježili našim susretom na Brigu. Ovog puta smo imali, svima nama jako drag, grupni sastanak. Prvo smo se okupili u dvorani gdje je predsjednica Iva pročitala par obavijesti za sljedeći tjedan, a potom nas raspodijelila u grupe.

Vjerujemo da će naslov ovog grupnog sastanka i Vama ostati jako upečatljiv. Naime, naziv glasi “50 nijansi istine”.
Kao i svakog puta, na početku smo odigrali jednu igru kako bi se opustili. Igrali smo “dvije laži, jedna istina”. Voditelji grupa nam pročitaju tri pojma vezana za Framu, katoličanstvo ili svetog Franju te mi pogađamo koji od tih pojmova je istina, a što laž.

 

 

Nakon toga su nam voditelji pročitali jedan članak kako je profesor udario učenika, te smo mogli vidjeti kako mediji često prenose izvrnutu sliku događaja. U prvom dijelu članka predstavili su profesora kao glavnog i jedinog krivca, a par redaka nakon kako je učenik “tatin sin” zaslužio udarac.

Uslijedila je još jedna manja igrica, točnije zagonetka, gdje su nam voditelji dali papirić iz kojeg smo morali odgonetnuti citat iz Biblije. Jedan od njih je glasio ovako: “Upoznat ćete istinu, a istina će vas osloboditi.” (Iv 8, 32).

 

 

Nakon toga, razgovarali smo o raju, čistilištu i paklu. Iznosili smo mišljenja postoji li uopće čistilište, kako izgleda i što se radi ondje. Kako izgleda raj, a kako pakao? Što je granica koja odlučuje odlazimo li u pakao ili u raj i čistilište? Pitanja na koja nikada nećemo znati odgovor, ali naše je da se molimo i vjerujemo. Kada molimo za duše u čistilištu, i one mole za nas.

Mir i dobro!