Bojim se, strah me…

Bojim se za danas, što će biti, bojim se za sutra, ne znam što me sve čeka, bojim se nepoznatog. Bojim se hoće li mi netko nešto reći, bojim se budućnosti…

Ovo su riječi kojih smo vjerujem svi svjesni, često ih naše misli ponavljaju, svi se bojimo što nam donosi sutra. Sve pokušavamo sami riješiti, oslanjamo se samo na svoj um, ili na druge ljude, uzaludno. Zaboravljamo, a možda nekad nismo ni svjesni kako smo zapravo slaba bića pred onim čega se bojimo, kada smo sami. Zaboravljamo Boga, koji je uvijek tu za nas, apsolutno u svakom trenutku, na Njega se trebamo osloniti.

U noći si, patnji, bez savjeta i bez pomoći. Ne vidiš puta. Otac, koji te ljubi, vidi te u nevolji i govori ti: “Ako si u tami, Ja ću biti tvoje svjetlo. Ako si u nevolji, Ja ću ti biti utjeha. Ako ti treba pomoć, Ja ću biti tvoj pomoćnik. Treba li ti savjet, Ja ću biti tvoj savjetnik.” Slušaj Njegov glas i srce će ti naći smirenje.

Ne pitaj previše za dolazeće nevolje, nego se posveti više Bogu, svojemu Ocu i Njegovoj pomoći koja je već spremna za tebe. Gledaj prema Bogu! On dolazi! On dolazi kada ti sve izgleda tamno i bezizlazno. On dolazi da ti pomogne.

Zaboravljamo riječi Oca našega koji nam uvijek govori: “Ne boj se jer Ja sam s tobom!” Bog tvoj uvijek se nalazi uz tebe, zajedno s tvojim anđelom čuvarom i Nebeskom Majkom, oni su uvijek uz tebe. Moli se Bogu ne da te zaštiti od nekoga ili nečega, moli samo da se vrši volja Njegova, a ne tvoja, moli Ga za snagu i mir da izdržiš svaki dan, svoj križ, da budeš spreman za svako sutra kojeg se toliko bojiš. Ne boj se, jer ništa nije slučajno, sve je to dio Njegovog savršenog plana. On samo čeka da mu se napokon obratiš, da se osloniš na Njega i da mu prepustiš život svoj u ruke Njegove, kako bi On mogao upravljati tobom i voditi te.

On želi da shvatiš, kako se On brine za tebe, sve tvoje, za sve koje voliš. Neboj se sutra, jer On je već tamo, On se već nalazi u “sutra”, shvati da On poznaje savršeno svaki trenutak tog dana. Shvati da je On tvoj otac koji te voli i čuva.

Bog je za tebe! U svakoj borbi On navija za tebe i vodi te k pobjedi. Pobjedi zajedno s Njime svaku svoju životnu borbu, teškoće, svaki svoj strah. Prepusti se…