Božji biser

Znaš li što ti Bog cijelo vrijeme govori:        “Ne boj se!”

Toliko je toga u životu, iz dana u dan dolaze novi ljudi, nove stranice života, novi ti, a jedini On isti. On, Bog tvoj i Bog moj, uvijek je isti, samo su tvoja pristupanja Njemu različita. Vjeruj mi da se bez razloga bojiš. Bez razloga si postavljaš neka glupa pitanja u glavi koja Njemu nisu korisna. Postavi si pitanje koje se temelji na Njemu, vjeruj mi da ćeš lakše naći odgovore da se riješiš unutarnjih sukoba.

Kao što nam ljudi govore, sve dolazi s razlogom. Upravu su. Svako dobro, svako zlo, svaka sitna pogreškica u tvom životu je s razlogom. Zlo je tu da te nauči da ti, djelić Dobroga, pobjediš to zlo. Budi ustrajan borac, bori se za Dobro. Jednom mi je jedan zemaljski anđeo rekao: “Dopusti Mu da si raspeta s Njime i ne boj se!” Dopusti da te On drži, kao što je Šimun držao Njega. On te gleda. Posmatra te onim svojim bisernim očima.

Gledaj i ti Njega, pa će i tvoje oči biti biserne. Tvoje će oči biti školjke iz mora vađene golim rukama. Iz mora suza će On izvaditi te školjke, otvorit će ih, izliječiti i pronaći bisere.

Nemoj se bojati biti Božji biser.

Ne boj se da će te netko razočarati, jer te On neće razočarati.

Ne boj se za neke neizliječive rane, jer će ih On izliječiti.

Oprosti, jer i On prašta.

Vjeruj, jer je i On vjerovao.

Ljubi, jer i On ljubi.