Čišćenje Grabovine 2022.

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji!

Prošlu subotu, 30. travnja, održana je jedna od najvećih akcija naše Frame, Čišćenje Grabovine.
Kao i dosadašnjih godina okupili smo se u jutarnjim satima, a pridružili su nam se i naši veliki glasnici. Cijeli program započeli smo molitvom, nakon čega smo se podijelili u grupe za čišćenje. Čišćenje je trajalo do 12 sati kada smo svi zajedno otišli pred galeriju na ručak. Već tada se osjetila ta posebna atmosfera koja je obilježila cijeli taj dan na Brigu. Nakon ručka uslijedila je pauza na kojoj smo imali nagradnu igru te slobodno vrijeme koje su svi iskoristili za druženje s ostalim framašima.

Program smo nastavili molitvom krunice Božanskog milosrđa. Vjerujem da je svima tih pola sata ostalo u toliko lijepom sjećanju jer smo se nakratko zaustavili i svoje vrijeme posvetili Isusu. Molitveni dio završili smo pjesmom nakon čega smo krenuli na Bakamušu, na našu posljednju točku programa. Naravno radi se o zabavnom programu koji je bio pripremljen po uzoru na Squid game. Za razliku od dosadašnjih godina framaši su u ovoj igri, punoj iznenađenja i preokreta, imali priliku natjecati se sami, a ne unutar grupe. Squid game sastojao se od više krugova, a u svakom krugu broj natjecatelja se smanjivao. Bilo je tu raznih igara poput graničara, slaganja riječi, bombe i još mnogo toga, što je vodilo sve do finala u kojem je bilo mjesta samo za dva framaša. Krug po krug, igru po igru, kao finalisti ovogodišnje Grabovine ostali su Filip Šušak i Ivan Kvesić.
Finale se sastojalo od četiri igre, a pobjedu je odnio Filip Šušak rezultatom 3:1. Završetkom squid game-a zaključen je i naš službeni program Čišćenja Grabovine, no naravno druženje je potrajalo još par sati.

Teško je izdvojiti što je taj dan bilo najljepše ili čega ćemo se najradije prisjećati, ali zasigurno sve naše uspomene vežu se uz Franjinu radost koja je uistinu bila prisutna u svim framašima. Ta radost privukla je naše glasnike još korak bliže nama, a nas je još jednom podsjetila zašto smo izabrali ovaj put franjevaštva. Na kraju samo možemo zahvaliti Bogu na onomu što nam je darovao, da uz svoga brata učimo živjeti Evanđelje.