Dnevnik jedne framašice

Dragi dnevniče!
Ponos.
Zajedništvo.
Ljubav.
Tri riječi koje su mi obilježile proslavu Frame, riječi kojima pokušavam opisati svoje osjećaje. A jako su pomiješani i pobuđeni. Kako i ne bi bili kada se na jednom mjestu, mjestu molitve, ljubavi i mira, okupi skoro 2 tisuće mladih (a samo Bog zna koliko je tek onih koji su bili srcem prisutni iako tjelesno nisu mogli).
Kakva ludost je mogla održati mlade da veselo, s pjesmom na usnama odzvanjaju Međugorjem, iscrpljeni sjedeći na visokim temperaturama? Samo franjevačka karizma. Njegova ludost za ovaj svijet, a ljubav prema Onome gore. S velikim ponosom sam sinoć susretala brojne supružnike koje je spojila Frama, a iz kojih idalje na veliko zrači franjevaštvo. S ogromnim ponosom sam gledala u brojne svećenike i časne sestre čiji je poziv iznjedrio upravo dok su bili članovi franjevačke mladeži. Još više mi je srce ponosno zaigralo kada sam čula kako se to Franjo ušetao na prostor Hercegovine u najteže doba za naš narod. U srcu jednoga studenta on je zapalio iskru i onako smjelo kao što je Franjo i živio doveo ga ovdje da osnuje novu obitelj. Da je samo tada Franjo znao koliko će ona narasti…
I pitam se sada koliko je Franjo jučer bio ponosan gledavši tolike mlade na jednome mjestu koji su se okupili slaviti Boga u njegovo ime.
Sve to ne bi bilo moguće bez prisutnosti Duha Svetoga u našim životima koji je očuvao toliko zajedništvo među mladima čak i kada su se raspršili po cijelome svijetu. Ljubav nas je pozvala postati članom ove velike obitelji i Ljubav nas je tolike tu sačuvala. I hvala Ljubavi što je i mene tu smjestila!
Sada samo mogu moliti Boga da, kada dođe vrijeme da i ja napustim obitelj franjevačke mladeži, ostavi duh franjevaštva duboko usađen u meni kako bih mogla idalje veselo kročiti Franjinim stazama gdje me god život odnese i tako vršiti volju Božju u svome životu.
Dragi brate i draga sestro od srca isto to želim i tebi, neka se Franjina karizma nikad ne zaboravi!
I zbilja hvaljen budi Gospodine moj, kroz svakog framaša koji je kročio Franjinim stazama i tako ostavio dubok trag u povijesti 30 godina Frame Hercegovina.