(Domaći) gosti predavači

Hvaljen Isus i Marija!

Evo napokon dočekali smo još jedan petak. Nakon puno obveza došli smo na naš Brijeg te se opet okupili u zajedništvu. Kao i obično, naš sastanak započeo je molitvom te ulomkom iz Evanđelja. Ovoga puta na sastanku, imali smo čak tri predavača, bivše framaše; Antu Naletitlića, Marka Topića te članica Franjevačkog svjetovnog reda Suzana Hrkać.

Suzana nas je prvo malo pobliže upoznala s Franjevačkim svjetovnim redom, pojasnila nam je kako funkcionira vijeće te kako se zapravo ona kasnije pridružila redu. Također nam je ispričala svoje iskustvo s Misionarkama ljubavi iz Banja Luke, koje su ostavile jako lijepe uspomene u njenom životu.
Nakon toga, Ante nam je govorio o duhovnosti, kako je tek nakon izlaska iz Frame shvatio neke stvari. Ohrabrio nas je svojim riječima da uvijek trebamo vjerovati da smo svi posebni, da je svatko od nas tu s razlogom, ne slučajno. između ostalog rekao je da smo svi pozvani na svetost!
Naposljetku Marko nam je ispričao na koji način je zapravo shvatio što je to Frama, kako ona funkcionira, kako je jedno klanjanje zapravo u njemu promijenilo mnogo toga, njegovo razmišljanje, njegove stavove… Završio je s tim da “svi mi smo svjedoci Božje ljubavi ako ljubimo”.
Nakon toga imali smo kratki sastanak s našim koordinatorima na kojem smo se svi malo bolje upoznali.

Naposljetku, nakon sastanka radosno smo krenuli kućama zahvalni Bogu za još jedan dan te predivne emocije koje smo nosili sa sobom nakon ovog sastanka.

Mir i dobro!