Druženje s Framom Ružići

Kao Franjevačka mladež svijetom idemo, kao djeca sv.Franje Boga slavimo

Hvaljen Isus i Marija dragi naši čitatelji!

Svakog ljeta naša Frama srijedom održava svoje neslužbene stastanke. Tako i u ovu srijedu, 14.srpnja, imali smo svoj sastanak, ali nešto drugačiji od ostalih. Naime, na Brig su došli naša braća u Kristu iz Ružića.
Frama Ružići došla nam je oko 17:00 sati i svoj smo susret započeli molitvom Franjevačke mladeži. Nakon molitve slijedilo je međusobno upoznavanje. Tu smo se malo bolje upoznali i saznali nešto više jedni o drugima. Tom prilikom sklopljeno je dosta prijateljstava. Dakako da tako i nismo htjeli da dio sa upoznavanjem brzo završi.🙂
Kasnije je uslijedila sv.Misa i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koji su zaokružili cijelo naše druženje i naša srca ujedinili u molitvi i pjevanju. Naša pjesma i radost su odzvanjali crkvom.

Kako se večer primicala kraju, tako i naše druženje. Nakon večere smo svi pošli na Bakamušu. Tu smo zajedno pjevali, igrali igre, pričali, izmjenjivali iskustva i brojeve. Zaista, radost se mogla vidjeti na našim licima, ali i tračak tuge jer se večer primiče kraju. S dugim zagrljajima ispratili smo naše framaše iz Ružića s nadom se vidimo uskoro. Upoznali smo dosta radosnih ljudi  i stekli nova prijateljstva. I kako kaže sv.Katarina Sijenska: ,,Prijateljstvo koje ima svoj izvor u Bogu nikad se ne gasi.”

Neka vas sve prati zagovor našeg serafskog oca sv.Franje.
Mir Vam i dobro!❤