Duhovna obnova molitvene sekcije

…i zato hvala TI na drugoj obitelji…

Hvaljen Isus i Marija dragi naši čitatelji! 🙂

Po završetku naše framaške i školske godine naša molitvena sekcija odlučila nam je skrenuti misli od školskih obveza i briga, te je 14.6 organizirala duhovnu obnovu na Blidinju.
Okupljanje smo započeli na našem Brigu odakle smo se zaputili na Blidinje, uz molitvu, smijeh i pjesme u autobusu  nam je već bilo zabavno.
Duhovnu obnovu započeli smo Svetom Misom, gdje je fra Zlatko istaknuo važnost svakog framaša i da smo svi s razlogom u Frami te da trebamo biti primjer jedni drugima. Nakon Svete Mise uslijedilo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, gdje smo sve naše terete, misli i brige predali Njemu, znajući da smo u Njegovim rukama sigurni.

Imali smo priliku za osobnu molitvu, razne igre i još više međusobnog povezivanja framaša.
Ovo je sigurno jako lijepo iskustvo koje ćemo dugo pamtiti. Obogaćeni duhom, smijehom, umorni od igara krenuli smo na večeru.


Nakon večere došao je dio koji će nam svima ostati zauvijek urezan u srcima. Kako je pao mrak, nas 30-ak nijemo je podignulo pogled prema nebu promatrajući čarobni prizor od bezbroj zvijezda i u svom se srcu još jednom poklonilo Njegovom savršenom stvaralaštvu na koje tako često zaboravimo, a koje svaki put zaustavi sve riječi i u srcu ostavi samo jedno veliko HVALA. Hvala što sam i ja dio Tvog savršenog plana. Hvala što me podsjećaš koliko si savršen. Hvala što imam priliku biti dio ovog zajedništva.
Nakon cijelog dana okruženog nama dobrim i dragim ljudima nažalost smo se morali uputiti prema autobusu. Teško se razdvojiti od ljudi s kojima se uvijek iznova duhovno obogaćuješ.
Ispunjeni i sretni, krenuli smo našim kućama.

Naučili smo biti zahvalni Bogu na svemu što nam daje i ponovno nas je podsjetio na važnost zajedništva.
Obogaćeni mišlju fra Zlatka da je bitno hodati jer na Božjem putu ni jedan korak nije pogrešan, potaknuti smo da nastavimo sljediti stope našeg sv. Franje.
Hvala našem fra Zlatku za sav trud i izdvojeno vrijeme kako bi mi bili ispunjeni i sretni.

Mir i dobro!