Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!

Marija, obična cura koja je sigurno promišljala kako će njena budućnost izgledati. Vjerojatno se radovala udaji za Josipa, razmišljala kako će to biti, možda je i strahovala jer se nisu dobro poznavali. Ali, jedno je sigurno. I Marija je, poput mene, promišljala o svojoj budućnosti, planirala neke događaje, strahovala od onog što će se zbiti, radovala se onom što ju očekuje. I Marija je, kao ja, bila potpuno obična djevojka.
Sve do tvoje objave, Gospodine. Sve dok joj ti nisi poslao anđela da joj navijesti veličanstveni događaj koji se ima zbiti.
I tada se pokazuje njena veličina. Tada Marija, unatoč svim strahovima koji ju prate, unatoč neznanju o tome što se zbiva, prepušta potpuno svoj život tebi. Predaje se potpuno u tvoje ruke.
“Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj!” Marija iskreno izgovara ove riječi i ostavlja primjer svima nama kako trebamo postupati. Ulijeva nam nadu i daje snagu da se prepustimo tvojoj svetoj volji, Oče! Pokazuje nam kako i mi, iako malena i neznatna bića, možemo postati veliki i moćni ako samo dopustimo tebi da djeluješ kroz nas, da nas vodiš na našem životnom putu i svaki korak, svaku misao i potrebu prepustimo u tvoje ruke. Zato Gospodine dođi! Dođi, obuzmi cijelo moje biće i vodi me na mome životnome putu. Amen!