Naš petak – grupni sastanak

Hvaljen Isus i Marija, dragi čitatelji!

Nakon predivnog tjedna ispunjenog zornicama i očajavanjem u framskoj, došao je petak – dan za naš službeni sastanak.
Na početku sastanka smo se pomolili, predsjednica je pročitala obavijesti i podijelila nas u skupine raspoređene po framskim prostorijama.
Danas je bilo malo drukčije zbog toga što su cure i dečki bili razdvojeni radi lakšeg obrađivanja teme.
Tema grupnog sastanka bila je: SPOLNOST- PROKLETSTVO ILI BLAGOSLOV.
Na početku smo odigrali par igara i zatim izmolili molitvu za čistoću i očuvanje našeg tijela i misli od teškog grijeha – bludnosti.
Tema se ispočetka činila malo škakljiva ali stvarno smo svi sudjelovali i dobro ju obradili.
Tema je bila podijeljena na kršćansku, franjevačku i svjetovnu, a najviše smo se bazirali na svjetovnu jer nam je ona najbliža i susrećemo se s njom u svakodnevnici.
Bitno je istaknuti da je naše tijelo hram Duha svetoga i da trebamo izbjegavati sve što bi preko njega moglo onečistiti našu dušu.
Također bi trebali svoje tijelo čuvati za brak s onom osobom koju je Bog namijenio posebno za nas. Spolnost je blagoslov, samo je bitno na koji način ćemo ju iskoristiti.

Rečenica koja će meni, a vjerujem i svima ostalima ostati posebno urezana u pamćenje jeste da svaki svetac ima prošlost i svaki grešnik ima budućnost.To znači da ako nekad i skrenemo s puta Božje milosti, pokajanjem se možemo vratiti na staze koje vode do našeg Gospodina.
Bvb! ❤️