Grupni sastanak

Hvaljen Isus i Marija, dragi čitatelji.
Počelo je drugo polugodište i iako je štrajk trenutno na snazi u mnogim školama, mi smo se okupili na Brigu na prvom službenom sastanku ove godine. Imali smo grupni sastanak.

Sastanak je započeo okupljanjem u crkvi gdje nam je predsjednica Marija pročitala par obavijesti, među kojima je i najava najveće akcije naše frame: Uskrsna tombola. Zatim nam je naša potpredsjednica Lana malo pobliže objasnila zašto je ta akcija bitna i pozvala nas da se prijavimo u što većem broju. Nakon toga smo bili podijeljeni u grupe i raspoređeni po prostorijama naše galerije. Grupni sastanak smo započeli molitvom. Tema sastanka bila je: Zdravlje duše i tijela. Prvo smo se opustili uz nekoliko igara, a onda smo započeli s razradom teme. Raspravljali smo o štetnom i korisnom učinku različitih stvari (glazba, filmovi, knjige, ljudi…) na zdravlje naše duše i našeg tijela. Zaključili smo da se nekih stvari treba čuvati jer mogu imati loš utjecaj na našu dušu i tijelo. Također smo zaključili da neke stvari treba izbjegavati jer smo pozvani biti Božji, a ne od svijeta.
“Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo: težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir. Jer težnja je tijela protivna Bogu: zakonu se Božjemu ne podvrgava, a i ne može. Oni pak koji su u tijelu, ne mogu se Bogu svidjeti.” (Rim 8, 5 – 8)
Mir i dobro!