II. mjesni seminar velikih glasnika Frame Široki Brijeg

„Popravi moju crkvu“

Hvaljen Isus i Marija, dragi čitatelji!

U subotu, 14. svibnja 2022., u organizaciji naše Studentske sekcije, na Brigu se održao II. mjesni seminar velikih glasnika naše Frame. Potaknuti lanjskim iskustvom, naši studenti su odlučili pripremiti mlađoj braći i sestrama cjelodnevni program na Brigu kroz koji su im donijeli djelić radosti koju primaju u Frami.

Seminar smo započeli svetom misom koji je predvodio naš duhovni asistent fra Augustin Čordaš, a glasnici su animirali svetu misu pjevanjem, sviranjem i čitanjem. Uslijedilo je predavanje bivše voditeljice formacije naše Frame, Ane Mikulić, koja na zanimljiv način prepričala dio svoje mladosti koji je provela trudeći se slijediti stope svetog Franje. Nakratko smo se okrijepili i napunili baterije za ostatak programa. Glasnici su podijeljeni u grupe po citatima, te rješavajući križaljku imali su mogućnost u natjecateljskom duhu „popraviti crkvu“ prateći tragove po prostorijama. Nastavili smo program u svojim grupama gdje smo mogli jedni s drugima popričati o raznim temama i štogod korisno naučiti.

Cijeli program smo završili uz smijeh i zabavu igrajući igre u školskoj dvorani. Bogu hvala na ovom prekrasnom danu koji je zasigurno bio na korist ovim budućim Framašima! Hvala svima koji su svojim trudom učinili ovaj dan posebnim i plodonosnim. <3