II. Sportski susret Frame Hercegovina

” U poniznosti jedni druge smatrajte višim os sebe! ” (Fil 2,3)

 

Hvaljen Isus i Marija!

Nakon dugog perioda bez druženja s Framašima iz drugih bratstava, u subotu, 18. rujna 2021., u Posušju naša je Frama sudjelovala u II. Sportskom susretu Frame Hercegovina.

Okupili smo se u 10h, te s velikim iščekivanjem svega što slijedi taj dan, sjeli smo u autobus i krenuli za Posušje. Kao i uvijek, u autobusu nije falilo priče, druženja i smijeha. Došli smo na odredište, te pričekali da svi Framaši pristignu, a onda se uputili na zajedničku svetu Misu koju je predvodio naš područni duhovni asistent fra Marin Karačić. On nam je kroz sažetu, ali i sadržajnu propovijed ukazao na važnost zajedništva, te objasnio kako ni u timskom sportu tako ni u bratstvu ne mogu opstati „solo igrači“ ako nemaju „dobre asistencije“. Također, istakao nam je da se trebamo boriti i uvijek davati najbolje od sebe. Svojim pjevanjem misu je uveličao zbor Frame Hercegovina u kojem je bilo i desetak naših glazbenika. Na kraju mise fra Marin nam je ukratko pročitao program dana te smo se uputili pred crkvu kako bi napravili zajedničku fotografiju.

600 mladih iz cijele Hercegovine, koji su se okupili zajedno slaviti Krista, te se malo zabaviti i odmjeriti snage u sportovima, stoje ispred crkve čekajući fotografiranje. Svi imaju osmijeh na licu. Na svima se vidi radost zbog tolikog zajedništva i iščekivanje cjelodnevnog druženja. Gledaš 600 mladih koje ne poznaješ, ali osjećaš da tu pripadaš. Zahvalni Bogu za ove predivne trenutke znamo da će nam taj dan ostati duboko urezan u najljepša sjećanja iz naših framaških dana.

Uslijedio je ručak, te smo se zajedno okupili i uputili ka dvorani u kojoj ćemo provesti ostatak dana. Putem do dvorane odjekivali su smijeh i pjesma.

Kada smo se svi smjestili u dvoranu, kratko nam se obratio fra Marin te predsjednica područnog vijeća Ana Marija i turnir je započeo. Od sportova mogli smo uživati u muškom nogometu, ženskoj odbojci te muškom stolnom tenisu. Na tribinama ni u jednom trenutku nije bilo tiho. Naša je Frama nastupala u sva tri sporta na natjecanju, dok su oni koji nisu nastupali bili prava podrška sa tribina. Bilo je tu šale, smijeha, međusobnog bodrenja, te upoznavanja novih ljudi.

Moramo se pohvaliti da smo se kući vratili sa čak 2 nagrade – 3. mjesto u stolnom tenisu, te 1. mjesto u odbojci. Nakon dodjele nagrada, za kraj cijelog programa, zajednički smo izmolili Molitvu franjevačke mladeži.

Da možemo sijati radost gdje god prolazimo“. Daj Gospodine da uvijek, kao Tvoji nasljedovatelji, svima prenosimo radost koju smo tada osjetili u zajedništvu kao prava braća i sestre.

Pozdravili smo se, te uputili u autobuse, u kojima je ponovno bilo pjesme i smijeha. Na kraju možemo samo reći Bogu hvala za ovaj predivan dan. Radosno iščekujemo nova druženja i susrete poput ovih.

Mir i dobro!