Kad imaš Njega, imaš sve

Strah od nadolazećih nevolja ispunjava ti srce. Misliš da se više ne možeš veseliti, ali tada se javlja glas Onoga kojeg jedino Bog poznaje jer je u Njegovu krilu od vječnosti. To je glas Isusa koji ti poručuje: “Neće li Bog izbaviti svoje izabrane koji Mu se mole dan i noć? Kažem vam, On će ih izbaviti.” Kad se dijete povrijedi, ili ima bilo kakve jade, očekuje od oca da ga uzme u naručje i tješi. Koliko bismo više morali u takvoj situaciji računati na našeg nebeskog Oca čija ljubav premašuje ljubav zemaljskih otaca. U Isusovim riječima: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.”, svijetli nam nešto Očeve ljubavi. Tko dođe iskusit će obilno osvježenje. Molitva je ključ, ali molitva s vjerom, molitva u tišini. Traži više tišine s Bogom. Boravak u Božjoj prisutnosti ne može se ničim nadoknaditi. Što je više poteškoća, tim više traži tišinu pred Bogom. U tišini, po molitvi, steći ćeš snagu da odoliš napastima i budeš jak u teškoćama. Jedino u tišini moguće je savladati bure života. Traži Božju prisutnost i On će razriješiti svojom blizinom ono što ti sam ne možeš riješiti. Bog je pravi Otac svima koji se nazivaju djecom. Što će Ga više razveseliti, nego kada se čovjek prema Njemu odnosi kao dijete, približi mu se s potpunim pouzdanjem i očekuje darove ljubavi od Njega? Milijuni mu priređuju samo razočaranja i nepovjerenje, što ranjava Njegovo očinsko srce. Želiš li biti taj koji će razveseliti Božje srce? Pokloni Njegovoj dobroti svoje povjerenje.

“Ako me želiš obradovati, povjeri mi se. Ako me želiš još više obradovati, više mi se povjeri. Ako me želiš neizmjerno obradovati, neizmjerno mi se povjeri.”

U Božjoj riječi imaš obećanje očinske Božje ljubavi. On će se za tebe brinuti. Zato reci uvijek kada navale brda brige na tebe: “Otac se brine, On se brine!” Da, Bog će se tako brinuti kao što to može činiti savršena ljubav koja misli na tebe u Božanskoj moći i mudrosti. To saznanje neka postane slavljenje i, zahvaljujući na tome što se On brine, tvoje srce bit će ispunjeno utjehom i mirom.

“On sam, Otac, ljubi vas!” Tako govori Isus koji je istina i točno poznaje Očevo srce. Dakle, Bog te ljubi. Ponavljaj to u sebi uvijek iznova: “Otac me ljubi!” Budi svjestan toga i doživjet ćeš da će pouzdanje u Očinsku ljubav ozdraviti sve što je bilo bolesno u tvojoj duši. Kada imaš Njega, imaš sve.