Likovna sekcija

U našoj Frami postoji deset sekcija, a jedna od njih je likovna. Njen rad poznat je većini, ako ne i skoro svom stanovništvu Širokog Brijega.

Ona organizira jednu od najvećih akcija Frame, prodaju adventskih vijenaca. Naši framaši u to ulože značajan dio svoga vremena, a pripreme su ispunjene veselom atmosferom i zajedničkim radom. Posla ima puno, ali ne kaže se uzalud ,, Kad se mnogo malih složi, tad se snaga sto put množi”. Mnogima je to jedno od najljepših razdoblja framaške godine, a u njemu ne vide rad, nego priliku da služe bratstvu, druže se i ispune svoj dan.

 

 

 

Sljedeća stvar koja je dužnost likovne sekcije jest akvarij. To je slika u staklenom okviru, koja se može vidjeti u hodniku koji vodi prema atriju samostana, a uz nju obavezno stoji citat, kao lijepa poruka za prolaznike.

 

 

 

Još jedna bitna zadaća je vezana za Primanja i Obećanja naše Frame. Izrađujmo geslo, uspomene za framaše koji sudjeluju u svečanosti i one koji je dolaze upotpuniti.

Naravno, sekcija djeluje kroz cijelu godinu, uljepšavajući framske prostorije, sudjeluje u humanitarnim akcijama i pravi predmete koji se prodaju u suvenirnici, koja se nalazi u sklopu sakralnog kompleksa na Brijegu.

Riječi koje ste do sada pročitali su vam možda dale utisak da članovi ove sekcije moraju isključivo biti likovno nadareni. Ipak to nije slučaj. Rade se stvari koje su jednostavne i za svakoga se pronađe posao, koji će s lakoćom obaviti. Sve što je potrebno da dođete je dobra volja, želja za zabavom i društvom.