Molitveni seminar za maturante

Hvaljen Isus i Marija! Kao i svake godine, i ove je održan molitveni seminar u Međugorju, od 28.do 30. siječnja. Geslo seminara bilo je: „Gospodine, što želiš da učinim?“. Naglasak je bio na maturantima te njihovoj spremnosti odabira životnog puta.
U popodnevnim satima smo stigli u Kuću mira, gdje se seminar održavao. Prijavili smo se te uputili na misu u crkvu sv. Jakova. Nakon mise smo se smjestili u kuću te imali večeru, zatim upoznavanje i predavanje našeg fra Marina. Zatim je uslijedilo cjelonoćno klanjanje u kojem smo se rasporedili, te je svatko imao po pola sata za molitvu i razmišljanje. U ranim jutarnjim satima smo svi zajedno zaključili to klanjanje. Subotu, drugi dan seminara, smo započeli doručkom, predavanjem i radionicom. Uslijedila je pauza od 12h do 15h, koja nam je svima dobro došla. Nakon razmatranja i radosnih otajstva, popeli smo se na Podbrdo. Dan se približavao kraju, a mi smo se uputili na krunicu i misu u crkvu. Nakon večere i večernje molitve, odnosno Lectio Divina, pošli smo na spavanje. Ujutro smo imali čitanje časoslova, predavanje te završni plenum u kojem smo svi podijelili naša očekivanja i doživljaje sa seminara. Seminar smo završili zajedničkom misom u kapelici te ručkom.
Kućama smo pošli ispunjeni, pomalo tužni zbog rastanka no zahvalni Bogu na stečenim prijateljstvima i snazi koju smo dobili za dalje.