Naknadni obredi Primanja i Obećanja

Hvaljen Isus i Marija!

Dobro došli, ovog duhovni toplog, vremenski poprilično hladnog petka održan je drugi molitveni sastanak ove godine. Za razliku od prvog molitvenog umjesto klanjanja održana je Misa. Vodio ju je naš duhovni voditelj ,fra Augustin Čordaš. Misa je bila malo blažeg duha gdje je fra Augustin pričao o svom vlastitom iskustvu s framom, franjevačkim redom te samim ređenjem. Povezao je taj poziv s našom odlukom dolaska na framu. Evanđelje je bilo po Luki 19, 45-48 – “Od Doma Božjega načiniste pećinu razbojničku”

Članovi glazbene sekcije su uljepšavali misu svojim pjevanjem uz pratnju violine, flaute, klavira te gitare. Za čitanja su zaslužni, naravno, članovi čitačke sekcije.

Glavni dio cijelog sastanka tj. mise bi bio “mini” obred Primanja. Za razliku od obreda Primanja i Obećanja održanog u listopadu ovaj put je primljena samo jedna framašica koja zbog malih poteškoća nije mogla prisustvovati prvom obredu. No to ne znači da taj trenutak nije bio jednako prekrasna kao i prvi. Nakon obreda primanja misa je završena fra Augustinovim govorom i blagoslovom.

 

Sastanak je završen općim obavijestima koje je podijelila predsjednica i čestitkama na novom Primanju Magdalene u framu.

Mir i Dobro!