Naš petak – gost predavač

Hvaljen Isus i Marija, dragi čitatelji! Evo došao je kraj još jednog radnog tjedna, svi se osjećamo pomalo umorno i iscrpljeno od svega što smo prošli prethodnih dana. No, petak je zasigurno dan kojem se svaki širokobriješki framaš raduje jer se tad čitavo bratstvo okuplja na našem Brigu.

Pa tako i večeras, okupili smo se u našoj crkvi u 19:15h. Sastanak smo započeli pjesmom i molitvom, a potom nam je predsjednica Marija pročitala par obavijesti među kojima se posebno isticala Uskrsna tombola koja je zasigurno jedna od najvećih akcija naše frame. U nju nas je uvela naša potpredsjednica te ujedno i voditeljica iste, Anđela Ćavar. Objasnila nam je što je to zapravo uskrsna tombola, na kojem principu rada se odvija te koliko mi framaši možemo doprinijeti sudjelovanjem u njoj.

Nakon toga imali smo zanimljivo predavanje koje nam je održala naša domaća gošća, prošlogodišnja predsjednica, sadašnja članica područnog vijeća frame Hercegovina, Iva Lasić. Što bi se reklo svjetska, a naša. Iva nam je pričala kako je frama kroz nju djelovala, podijelila neke zanimljive stvari koje je pročitala/poslušala, objasnila koja je zapravo uloga nas framaša te nas potakla da se odazivamo na svaki poziv dobra.

Sastanak smo završili pjesmom i molitvom. Dvije rečenice koje su mi posebno ostale u sjećanju s ovog sastanka su: “Vaše malo nekome znači puno.” Te: ” Gdje je mržnja da donosim ljubav.” Pa evo, neka nam ovo budu vodilje za naredni tjedan i sve što nas u njemu čeka. Budimo mi ti koji će sve raditi Njemu na slavu, u svakom problemu vidjeti rješenje, u svakom padu vidjeti uspon, u svakom trunu vidjeti cvijet i uz Njegovu pomoć stvoriti neki bolji svijet. Neka Vas prati Božji blagoslov i zagovor sv. Franje Asiškog.

Mir vam i dobro!