Naš petak – gost predavač

Hvaljen Isus i Marija!

Nakon umornog i napornog tjedna, i ovaj petak smo se sastali na našem Brigu s početkom u 19h. Prvo smo se pomolili, dobili obavijesti i upute za idući tjedan, a onda nam je predsjednica Marija najavila gosta predavača. To je bio naš fra Marin Karačić. Pričao nam je o svom životu i putovanju u frami.
Govorio nam je kako je bilo predivno biti dio jedne posebne obitelji. Bio je predsjednik svoje frame i nacionalni potpredsjednik. Objasnio nam je kako tek na kraju vidimo sve što nam Frama daje, te da ne propuštamo prilike koje nam pruža.

Nakon srednje škole on je odlučio postati svećenik i otišao je u sjemenište. Rekao nam je rečenici koja nam je svima ostala “duboko urezana”: “Nađi Nekoga za koga si spreman umrijeti i živi za njega”. Time je istaknuo kako trebamo živjeti za Isusa i predati se Njemu. Odgovorio nam je na postavljena pitanja te otpjevao dio njegove pjesme. Nakon sastanka gledali smo nogometne utakmice naših framaša u ligi koju su osnovali. Kroz došašće ćemo svaki petak imati priliku učiniti isto.
Još jednom veliko hvala našem fra Marinu Karačiću na prekrasnom predavanju. 🙂

Mir i dobro!