Naš petak: Posljednji službeni sastanak

Hvaljen Isus i Marija!

Kakvu smo framašku godinu imali, [čeljadi/dragi moji/braćo framaši/]..

Tko bi rekao da ćemo nastavu, svetu misu i sastanke pratiti iz svog doma? Zato hvala Bogu na mogućnosti da i ovako neobičnu godinu privedemo kraju na posve uobičajen način. Tako je, ovog petka zatvorili smo još jednu sezonu druženja, molitve, smijeha i suza, a papir kaže (i ne laže) da je ovo 26. po redu.

Iako se nismo odavno družili u našoj velikoj dvorani, kao da se ništa i nije promijenilo, zar ne? Sastanak smo započeli zajedničkom molitvom i pozdravom predsjednika. Nakon toga, uslijedila je dodjela nagrada framašima koji su se istaknuli svojim literarnim, slikarskim i fotografskim radovima. Moramo se pohvaliti i novom kategorijom natječaja – kreiranju meme-ova.

Oni najbolji dobili su zaslužene nagrade, naravno i da se spomenu u ovoj novosti.

A oni su:

u kategoriji slika:

 1. Marija Perković
 2. Ana Karačić
 3. Marija Karačić,

 

 

u kategoriji fotografija:

 1. Nikolina Jurilj
 2. Leon Galić
 3. Josip Sopta,

 

 

u kategoriji pjesma:

 1. Maja Sabljić
 2. Anita Bogdan
 3. Nina Čerkez,

 

 

u kategoriji prozni tekst:

 1. Marko Sesar
 2. Anđela Ćavar
 3. Marija Bubalo

 

 

te u posljednjoj, ali ne manje važnoj, kategoriji meme-ovi:

 1. Marko Sesar
 2. Ivan Ćužić
 3. Tomislav Zovko.

 

 

Mikrofon je potom preuzela naša blagajnica Iva i ukratko iznijela godišnje izvješće o financijama.

 

 

Središnji dio sastanka bio je govor maturanata i studenata koji su nam posvjedočili o vlastitim radostima, sramotama, strahovima koje su doživjeli na svome framaškom putu. Svoje minute za mikrofonom neki su iskoristili kako bi se zahvalili, drugi kako bi se oprostili, treći kako bi nas sve nasmijali.

Slušajući ih redom lako je bilo shvatiti da bez obzira koliko različite osobe mi bili, frama je imala, i još uvijek ima, samo jedan način da nam svima odgovori. Baš uvijek. Koliko joj pružiš, vjeruj mi, ona će ustostručiti. I što da ti više velim?

 

 

Na kraju sastanka par riječi izrekli su slučajni gosti; fra Luka i Iva.

 

 

Zato, dragi moji… „bratskom ljubavi ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite; u revnosti ne budite lijeni; u duhu budite ognjeni; Gospodinu služite“. Neka vas na vašem putu prati i zagovara naš serafski otac sveti Franjo. Pamet u glavu i..

Mir vam i dobro!