Naš petak – zabavni sastanak

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji. Stigao je još jedan petak i još jedno naše druženje nakon napornog tjedna. Mi smo kraj ovoga tjedna obilježili sastankom koji ovoga puta nije bio na našem Brijegu.

Ovog petka naš sastanak bio je u 19:30 u kinu „Borak“ gdje smo se mi kao i svakog petka skupili u velikom broju. Sastanak smo, kao i uvijek, započeli molitvom, a nakon toga nam je naša predsjednica Marija pročitala par obavijesti za sljedeći tjedan. Također nam je rekla da ovaj mjesec tema naših sastanaka glasi navike. Kao prvi sastanak u ovom mjesecu imali smo priliku gledati predstavu naše dramske sekcije. Oni su nam kroz tri kratka skeča, u kojima su se koristili nekakvim, nama najbližim životnim situacijama, prikazali da određene ovisnosti i navike jako loše utječu na nas.

Provlačile su se razne ovisnosti kao što su alkohol, droga, kocka i ona nama najbliža, a to je mobitel o kojem smo svi mi pomalo ovisni. Naša dramska se potrudila da nam to na što smješniji način dočara, ali i da nam pokažu koliko je to ustvari grozno.

Zatim je slijedila naša molitva za kraj sastanka. Nakon sastanka održan je kratki sastanak vezan za Uskrsnu tombolu gdje nam je naša voditeljica tombole Anđela ukratko sve objasnila o jednoj od najvećih akcija gdje frama pomaže drugima. Nadamo se da ćete nam i vi pomoći da nekome uljepšamo Uskrs i da ćete nas podržati. A do tada neka vas prati zagovor Blažene Djevice Marije i našeg serafskog oca sv. Franje.
Mir vam i dobro!