Ne razumijem Te, ali se uzdam u Tebe

Osjećaš da više ne možeš nositi svoj teret? Slušaj što ti utješno poručuje Otac kao svojemu djetetu: “Uskoro ćeš proći kroz mračnu dolinu. Ali također uskoro te očekuju svjetlo, radost i blaženstvo. Suze će biti zamijenjene osmijehom.” Zato: “blaženi oni koji sada plaču jer će se veseliti.” Očekuj vrijeme kada će plač biti zamijenjen veseljem… Dolazi trenutak i jednom u vječnosti neće biti kraja radosti. Međutim, ta radost očekuje te već ovdje na zemlji – možda već sutra. Zato s Bogom budi povezan molitvom. Božje je srce puno ljubavi i nama naklonjeno. To je istina koja nas uvijek iznova ohrabruje da Mu dolazimo kao djeca s molbama. To je odlika oca koji se raduje kada može usrećiti i obdariti svoju djecu. Ali On traži od tebe: “Budi prema meni kao dijete. Dođi mi svakodnevno kao ocu, sa svim svojim molbama, velikim i malim, bez ikakva stida i straha.” Isus nam obećava da će Otac činiti dobro onima koji Ga za to s pouzdanjem mole.

Božja veličina očituje se najjače u tome što je On svugdje prisutan, upravlja svemoćno, a istodobno misli i na najmanje stvorenje i brine se za njega. Svaka je vlas na našoj glavi izbrojena. Tko ima oči vjere, vidi veličinu Božje očinske ljubavi u tome da se On brine i za najmanjeg. Izmoli si takve oči i vidjet ćeš svuda tragove Njegova djelovanja, a On će te voditi i u najmanjim sitnicama tvojega života. Tko se ne oslanja na vlastiti život, već potpuno ovisi o Bogu, iskusit će i u najtežim trenutcima da mu je to bilo za vječno dobro. Pouzdanje u Boga imat će tada čvrstu postojanost. Kod Boga smo najbolje osigurani. Njegove zalihe nikada ne zataje. Kod Njega imamo uvijek i u svakoj situaciji sve što nam je potrebno.

Možda si u nevolji… Pomišljaš li na to da nisi zaboravljen? Božje te oko milostivo gleda, a Njegovo srce već ti je spremilo pomoć, tvoje patnje dodiruju Njegovo srce. On ih vidi i priredio ti je već utjehu i pomoć. Vjeruj u to. Pomoli se.

Prolaziš li najmračnije trenutke života? Upamti, to je vrijeme iskušavanja tvoje vjere, trenutak u kojemu sam moraš donijeti odluku. Bog Otac želi te iskušati. Pouzdaješ li se u najtežim trenutcima u Njega? Kaži samo jedno, i položio si: “Bože moj, ne razumijem Te, ali se uzadam u Tebe!” Tada ćeš iskusiti nešto veliko, sada i u vječnosti. Ne znaš kako će te Bog izvući iz nevolje. To ti neće unaprijed reći. Uostalom, to “kako” nije ni potrebno znati. No jedno je posve sigurno, Bog će promijeniti tvoju nevolju! Neka ti to saznanje bude dovoljno. Slavi Njegovu dobrotu koja ne može drugačije nego pomoći i biti ćeš utješen.