Novi počeci, predstavljanje sekcija i vijeća

Nek’ su hvaljeni Isus i Marija!

Dragi brate i sestro, prije svega te moram nešto upitati – Jesi li nam se pridružio (i) ove godine? Nadam se da je odgovor potvrdan jer ti želim veliku zabavu, smijeh, mnogo novih prijateljstava i pregršt uspomena kojih u nas itekako ima. To ti garantiram, samo dođi i vidi! Svakom novom članu se iznimno veselimo i želimo posebnu dobrodošlicu.

Vjerujem da ste već čuli da smo obavili prvi krug upisa još 11. rujna, a proteklog petka završio je i drugi krug. Nakon upisa uslijedio je upravo program dobrodošlice za sve članove frame. Sve je, kao i uvijek, započelo molitvom i obavijestima koje je pročitao naš predsjednik. Mikrofon je nakon njega preuzeo fra Augustin, duhovni asistent već 4. godinu za redom, kao i fra Zlatko, koji se u rad naše frame uključio prošle godine kao voditelj molitvene sekcije. Obojica su iskoristili svoju minutu kako bi opisali svoj doživljaj frame, ohrabili framaše da ustraju u godini koja je pred nama.

 

Glavni dio sastanka bilo je predstavljanje frame sa svakog gledišta pomalo. Prvo je na redu bilo predstavljanje vijeća naše frame, iliti glavnih i odgovornih osoba za sve ono što se u frami događa. Osim što su nam opisali kakvu službu obnašaju, svi oni prenijeli su brojne poruke ohrabrenja, kako za sve framaše, tako i za buduće vijeće. Ako se ne sjećaš svih njih, evo mali podsjetnik tko su i što zapravo obavljaju:

Predsjednik: Luka Rezo
Potpredsjednica:
Marija Kraljević
Voditeljica formacije:
Ivana Mabić
Blagajnica:
Iva Lasić
Tajnica:
Nikolina Karačić
Dodatne članice vijeća:
Sara Ćeškić i Lucija Bubalo

Predstavljeni su nam i animatori, desna ruka vijeća (sveukupno ih je 15), a glasnogovornica im je bila Marija Bubalo.

Nakon toga smo upoznali sve naše sekcije – Molitvena, glazbena, čistačka, sportska, likovna, čitačka, medijska, studentska, Žedan sam i dramska (koja je svojim skečevima uvelike doprinijela sadržaju sastanka i nasmijala nas, pa i do suza).

 

 

Upravo tog petka, 18. rujna, na samom početku školske i framaške godine, spomendan je zaštitnika učenika i studenata, svetom Josipa Kupertinskog. Od svih njegovih misli posebna je ova: „Pogledaj ptice nebeske kako se spuštaju na zemlju da uhvate hranu, a onda se odmah brzo vraćaju u visine. Tako dolikuje i Božjim slugama da borave na zemlji samo koliko dopušta nužda, da se onda odmah duhom dignu da Boga hvale i slave. Vidiš također kako ptice paze da se ne zalete u blato i da se ne valjaju po prljavoj zemlji, slično se i ljudi ne smiju spuštati u ono što oskvrnjuje dušu, nego se moraju duhom dizati u visine i svetim djelima slaviti Svevišnjega.“

Pozivam te zato još jednom da zajedno učimo živjeti poput ovih ptica, ovo je tvoja i moja misija! I, naravno, nek’ nas na ovom putu blagoslovi i kod Boga zagovara serafski otac sveti Franjo.

Do idućeg čitanja! <3

Mir i dobro!