Novi početak

Hvaljen Isus i Marija, dragi framaši, bilo novi ili stari!

Lijep pozdrav i svim našim čitateljima koji vjerno prate našu stranicu. Neopisivo mi je drago obznaniti vam da je nova framaška godina službeno započela sastankom kojeg smo održali u petak, 17. rujna. Sastanak je s razlogom osmišljen kao upoznavanje s našim bratstvom u svakom pogledu. Tako smo imali priliku upoznati naše vijeće, animatore i 10 sekcija. Kako je to sve izgledalo?

Prije samog sastanka održali smo 2.krug upisa u našu Framu. Jedna zanimljiva stvar – tim upisom premašili smo broj od 200 članova naše Frame. U 19:30h molitvom i pjesmom započeli smo naš tjedni susret u crkvi, gdje će se,  za razliku od prošlih godina, održavati susreti kroz godinu.

Službene tjedne obavijesti, poput onih o nadolazećim Primanjima i Obećanjima ili 2.sportskom susretu (o tome čitate uskoro 😉) pročitala nam je naša predsjednica Iva. Mikrofon je potom preuzeo naš duhovni asistent, fra Augustin Čordaš, i rekao par uputa za sve članove.

Iduća točka programa bilo je predstavljanje sekcija. Voditelji ili članovi dali su sve od sebe da u par minuta dočaraju što sve njihova sekcija radi kroz godinu i kakvo je njihovo iskustvo. Naša Frama ima čak deset sekcija u kojima možete razviti svoje talente:

  • Čistačka (subotom popodne)
  • Čitačka (svako 2. nedjelja iza večernje mise)
  • Dramska (dogovorno, ovisi što spremaju)
  • Glazbena (nedjelja prije mise)
  • Likovna (subotom ujutro)
  • Medijska (četvrtak u 19h)
  • Molitvena (ponedjeljak u 19h)
  • Sportska (subotom oko podne)
  • Studentska (dogovorno)
  • Žedan sam (ponedjeljkom i petkom prije 2. školske smjene)

Nakon sekcija, na red je stiglo predstavljanje vijeća. Mnogi od upisanih prvi su put imali priliku vidjeti ustroj Frame, a za sve one koji to dobro poznaju, ovo je bio podsjetnik i prilika da razmišljaju o izborima u listopadu.

Službe koje sačinjavanju jedno vijeće su: predsjednik (Iva Lasić), potpredsjednik (Lucija Bubalo), tajnik (Nikolina Jurilj), voditelj formacije (Marija Bubalo), blagajnik (Iva Bubalo) i dodatni vijećnici (Anja Brekalo, Helena Lasić i  Ivan Ćužić). Tu su još 2 člana koja nisu službeno upisana u Franjevačku mladež: duhovni asistent (fra Augustin Čordaš) te bratski animator iz OFS-a (Božica Lončar). U ime 16 animatora bratstva govorila je Lucija Lasić i ukratko opisala svaki dio službe koju od milja zovemo produžena ruka.

Sastanak smo završili baš onako kako smo i započeli – molitvom i pjesmom. Sve ove stvari koje smo upoznali na sastanku, poput službi i pravila bratstva vrijedi pročitati u Statutu koji se nalazi na ovoj poveznici: http://frama-hercegovina.com/o-frami/

I da, ne zaboravite svratiti na naš Instagram i Facebook profil frama.ba jer ima mnogo novih slika.

Do idućeg čitanja,
Mir Vam i Dobro!