Oproštaj naših maturanata

Da cijeli život ovaj Brijeg u srcu ostane!

Hvaljen Isus i Marija dragi naši čitatelji!
Na red nam je došao i posljednji službeni sastanak u ovoj framaškoj godini. Kao i svakog tjedna, naši framaši su nestrpljivo iščekivali petak, ali ovoga puta nekolicina njih se nije toliko radovala. Naime, kao i svake godine i ove smo kraj obilježili oproštajnim govorom naših maturanata i studenata. Nakon nebrojeno mnogo lijepih uspomena skupljenih na našemu Brigu bilo je jako teško objediniti sve u par rečenica te ujedno i izreći svoju zahvalu za dar koji smo primili. Svatko od nas je imao priliku kroz priču o svom putu u Frami dati do znanja mlađim framašima, generacijama na kojima ova Frama ostaje, da vrijedi dati sebe svim svojim srcem u naše bratstvo. Složili bismo se svi s onom poznatom framaškom rečenicom: “Koliko sebe daš u Framu, ona ti vrati stostruko!” Stoga smo željeli ohrabriti braću framaše da nastave živjeti franjevaštvo u ovome bratstvu i po uzoru na sv. Franju širiti Kristovu radosnu vijest, i time se barem donekle odužiti našemu bratstvu na brojnim milostima koje nam je podario.

Ispunjena srca i sa željom da zajedništvo u našemu bratstvu uvijek radosno odašilje svijetlo Njegove prisutnosti, ovim sastankom smo zaokružili čitavu godinu, a i mnogo više njih. No kao i svake godine, franjevačka radost ovim danom neće prestati širiti se našim Brigom nego nastavljamo s mnogim aktivnostima i druženjima kroz čitavo ljeto koje je ispred nas.
Na kraju samo možemo zahvaliti dragome Bogu što je pozvao upravo nas da budemo dio ove predivne priče koja ispisuje svoje stranice sada već 28 godina na našemu Brigu.
Mir i dobro!