„Pomozi mi disati“ na XII. Festivalu religiozne drame

U ponedjeljak 9.ožujka 2020. u kripti crkve u Posušju održana je prva predstava u sklopu Festivala religiozne drame kojeg već 12 godina organizira župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. 

Ove godine led su probili upravo naši framaši! Naša dramska sekcija u ponedjeljak je s molitvom hrabro krenula u Posušje gdje su bili brižno i lijepo dočekani! Naši framaši ove godine u Posušju su publici prikazali nama već viđenu predstavu “Pomozi mi disati.”

 

Širokobriješki glumci-framaši vrlo često kažu kako se u Posušju najbolje glumi. Možda je to zbog srdačnosti i lijepog gostoprimstva njihovih domaćina, a možda samo vole raznoliku publiku! Kako bilo da bilo, glumci su se svakako potrudili, možda malo i umorili, ali svakako uživali su s novom i drugačijom publikom i zaista su punim srcem nastojali svojim trudom i talentom našoj braći i sestrama prikazati priču ove predstave! 

Publike je zaista bilo u lijepom broju i iskreno se nadamo da su bar nekima uspjeli prodriti u srce, možda ih malo i nasmijati te ih “natjerati “na razmišljanje! 

Cilj ove predstave bio je navesti ih na promišljanje o životu, zahvalnosti i istinskim vrijednostima! Iako je predstava u sebi nosila i jednu vrstu tragedije, jer je prikazivala smrt, zapravo je samo htjela ljude podsjetiti kako se naša vjera temelji upravo na jednoj takvoj novoj nadi i ljudskoj potrebi za istom! Naime, nikada ne smijemo zaboraviti smisao naše vjere, a taj smisao je Isus koji se rodio, koračao ovom Zemljom, umro i u konačnici uskrsnuo kako bismo mi kao maleni i nesavršeni ljudi mogli živjeti nakon što na ovom svijetu prestanemo disati!


Kada ispustimo posljednji tjelesni dah, On je taj koji će nam darovati onaj vječni!

Velike zahvale njihovim domaćinima na lijepom i ugodnom dočeku i trudu koji su uložili za njih! A drage Posušake očekujemo i sljedeći ponedjeljak u što većem broju, jer izvodimo zajedno s trećarima, zna se “Dide, pobiše nam fratre.”