Predstava dramske sekcije

 

U nedjelju, 20. lipnja 2021. naša stara dramska ekipa (ovaj put malo u promijenjenom sastavu) došla je u posjet našem redovitom domaćinu, Frami Posuški Gradac koja ove godine održava 12. festival religiozne drame.
Naša dramska družina i ove godine se odazvala na međusobnu suradnju i njegovanje ljubavi prema sceni, dramskom talentu i zajedničkim druženjima.

Dočekani ljupkom dobrodošlicom, s iskrenim osmijehom i “nečim za prigristi” ogranizirali su potrebne probe i uspješno izveli za nas već odgledanu predstavu “Između redaka”.

Predstavu koja odgovarajući na nama često teška pitanja povezuje životne vrijednosti, moral, prolaznost, izazove društva, grijeha, te ljubav i snagu kojom prkosimo tim problemima. Upravo je pronalazak ljubavi i snage temelj pobjede, a ta ista ljubav i snaga imaju doista svoj predivni Izvor. Izvor koji je oblikovao mjesto za život i u taj život udahnuo svoj lik koji i od početka svijeta služi kao smjer za daljnje staze. Ova predstava između svojih redaka pripovijeda upravo o tome.


Molitva, trud, kreativnost, otvorenost, scenske sposobnosti, a možda i malo umora i nostalgije..sve se to provlačimo kroz energiju naših glumaca. Uloge su svakako izvedene predano i potpuno.
Ipak, iznad svega, jedna stvar je uvijek bila najvažnija, zajedništvo koje se stvara međusobnim djelovanjem i ljubav zbog koje će nam ovakve prilike pružiti odmor od naših obaveza, vratiti starije framaše u njihovo nekadašnje predano framaško djelovanje, a mlađe potaknuti na isto te ih sve potsjetiti na glavni smisao pripreme i izvođenja njihovih predstava.

 

Poslije predstave smo nastavili kratko druženje uz okrepljujuću hranu.
Veliko hvala našim domaćinima! Nadamo se i budućim izvedbama kod njih, a možda i sličnim susretima s nekim drugim licima, na nekim drugim mjestima.

Mir i dobro !