Predstavljanje novih kolumnista

Hvaljen Isus i Marija!

Nikolina Jurilj, 18

– Zovem se Nikolina Jurilj.

– Službeni član bratstva sam bila 4 godine (ako pribrojimo i glasnike, onda bi to bilo 5 godina).

– Frama mi je pružila mnogo prilika s kojima se susretnemo samo jednom u životu. Tako sam tijekom svojih obećanja u Frami obnašala više službi koje su uvelike obilježile moj framaški put i na kojima sam zahvalna jer su kroz svakodnevne izazove izgrađivale mene kao osobu i produbljivale moj odnos s Bogom.

– Kad sam pomislila da su s Framom sve “službene” stvari gotove upravo se predstavljam kao jedan od četiri nova kolumnista na ovoj stranici. Ovo je nešto skroz novo za mene pa ništa ne obećajem, ali se nadam da će kolumne biti bar male zrake Svjetla koje će doprijeti do čitatelja :).

Marko, 22

– Tvrdi da ne zna zašto je odabran za kolumnista (KNV).

– Sin Mirka i Svijetlane rođ. Šakić.

– Višegodišnji član Frame ŠB.

– Bio sam u dosta sekcija, ali prednost dajem jednoj koje sam bio voditelj, naravno radi se o Dramskoj sekciji.

– Zaljubljenik u glumu i kazališne daske još od malih nogu.

– Avanturist koji voli putovati.

– Volim sve grane umjetnosti, ali ovo mi predstavlja jedno novo iskustvo.

– Nadam se da ćemo se dobro slagati.

Iva Sesar, 23

– Studentica sam 5. godine psihologije u Mostaru.

– Moj framaški put započinje još u osnovnoj školi, kada sam pohađala Male i Velike glasnike sv. Franje. Kasnije se nastavlja kroz srednju školu te prve dvije godine fakulteta.

– Nakon prve dvije godine aktivnog sudjelovanja u akcijama i događajima na Frami, dolazi vrijeme služenja bratstvu kroz službu animatora te iduće godine vijećnika i voditelja glazbene sekcije.

– Danas sam ponosna što sam bila dio tog bratstva te zahvalna Frami jer mi je na poseban način obilježila jedno životno razdoblje te dala smjernice za budućnost.

– Njezine plodove prepoznajem svakodnevno (među koje svakako ubrajam i ovo nadolazeće pisanje kolumni), te vjerujem da će se, ako Bog da, osjetiti kroz cijeli život.

– Nadam se da ću uspjeti prenijeti neke svoje misli na papir te da će barem ponešto biti korisno za rast i izgradnju, i vama i meni, a Bogu na čast i slavu.

Nikolina Karačić, 21

– Studentica na Fakultetu kemijskog inžinjerstva i tehnologije.

– Čuvenog nadimka Nidžy.

– 5 predivnih godina u Frami – da mogu još bih.

– Nema gdje me nije bilo (nema sekcije u koju se bar jednom nisam upisala) -zapamćena po mladifestu, “Go girl” te kašnjenju na sve moguće probe i mise (da naglasim nemojte vi to raditi) – obnašala službu animatora i vijećnika (što je promijenilo moj život iz korijena kroz izvršavanje dužnosti tih službi).

– “Učit ću te, put ti kazat kojim ti je ići, svjetovat ću te, oko će moje bdjeti nad tobom.” (Ps 32, 8) Kroz mnoge ljude u Frami ovaj se citat pokazao istinitim, stoga se nadam da ću pokušati približno prenijeti Njegovu Riječ kao što su meni moji framaši to učinili.

– Voli vas Nidžy.