Primanja i Obećanja

Hvaljen Isus i Marija!

U nedjelju, 8.listopada, bijaše velik dan za naš Brig i cijelo bratstvo. Dan koji je najposebniji u srcu svakog Framaša, a to su naša Primanja i Obećanja. Geslo ovogodišnjih PiO bilo je: “Bratska ljubav neka i dalje ostane!” (Heb 13,1). Na sam taj dan, oko 160 mladih ljudi spremnih odazvati se na svaki poziv dobra, došlo je na Brig kako bi pokazali svoju vjernost Bogu. 52 srca su izrazila želju da budu primljeni u naše bratstvo, 40 srca je prvi put stalo pred oltar i drhtavim glasom obećalo svome Bogu da će živjeti Evanđelje po uzoru na sv. Franju, a 66 srca je odlučilo obnoviti svoja obećanja.
Bogu hvala da nas je poslužilo lijepo vrijeme, te smo mogli svečano u procesiji ići do oltara da Mu se poklonimo. U samoj procesiji prvoobećanici su nosili ruže, jer svatko od njih simbolizira jednu Franjinu ružu koja raste bez trnja i vrtu (Frami) daje poseban izgled.

Svečano misno slavlje predslavio je fra Tomislav Crnogorac zajedno sa ostalim svećenicima. Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje te druženje u našoj školskoj dvorani s ostalim Framašima.


Toga dana svaki detalj, svaki trenutak, svaki korak bio je blagoslovljen. Svaka riječ je padala na plodno tlo. Bog je sišao među nas. Nezaslužena milost, ali tako potrebna našim srcima. A što mi možemo učiniti? Truditi se živjeti ono što smo obećali po uzoru na sv. Franju, te otvoriti svoje srce kako bi ga Gospodin mogao ispuniti. Neizmjerno zahvalni i neizmjerno blagoslovljeni koračamo u novu framašku godinu znajući da smo skriveni i zaštićeni u Prečistim Srcima Isusa i Marije.

“Totuus tuus ego sum!”