Primanja i Obećanja

Hvaljen Isus i Marija!
U nedjelju bio je poseban dan za naše framaše, ali ne samo za njih, nego za čitav Brig. Naime, u nedjelju je Brig bio obojen plavom bojom, ispunjen franjevaštvom i natopljen suzama radosnicama.

Održala su se Primanja i Obećanja u našem bratstvu. Geslo naših ovogodišnjih PiO je bilo: “I Svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze!” (Iv 1, 5)
Sam taj dan protekao je zaista dostojanstveno i pun blagoslova.
Bogu hvala na lijepom vremenu pa smo svi skupa mogli ući u procesiji u crkvu, pokloniti se pred oltarom te tako započeti sv. Misu koju je predvodio naš područni duhovni asistent fra Jozo Hrkać, zajedno sa ostalim svećenicima.
Potrudili smo se riječi gesla vizualizirati te su se prije samog početka sv. Mise izgasila svjetla u crkvi kako bi prvoobećanici, koji su nosili svijeće pred oltar i po prvi put Bogu obećali da će biti pažljivi slušatelji Njegove Riječi u ovom bratstvu, zadobili svjetlo s uskrsne svijeće te će isti taj plamen ljubavi nastojati prenositi drugima kroz čitavu ovu godinu.
Nakon procesije slavila se sveta Misa, a sam obred Primanja i Obećanja održao se nakon propovijedi.

Prvo je uslijedio obred primanja u naše bratstvo, framaši su izrazili želju pred Kristom i Njegovom Crkvom da žele biti dio ovog velikog zajedništva. Zatim obnova obećanja gdje su oni koji su već niz godina davali sebe najprije Kristu, a onda i lozama Njegovim, obećali da će i sljedeću godinu dana biti tu.
I naposljetku, Prva obećanja.
Prvo “Evo me!” pred oltarom. Prvo “obećajem” živjeti Tebi u Frami.
Prvo “…i odgovoriti na ljubav Krista Isusa” jer je svoju ljubav silno izlio na nas kroz svo ovo proteklo vrijeme.
Bogu hvala na svakom pojedincu!
Bogu hvala na ovom nezasluženom daru!
Nakon misnog blagoslova, fotografirali smo se, potpisali dokumente, te se onda svi skupa uputili prema školskoj dvorani u Klancu gdje smo imali zakusku, slavlje i druženje s ostalim Framama koje su svojim dolaskom samo potvrdile da smo, iako svi različiti, iako djelujemo na različitim područjima i mjestima, jedna velika franjevačka obitelj kojoj je pogled usmjeren ka nebu.

Evo, za mene osobno, usudim se reći jedan od NAJPOSEBNIJIH dana u mome životu. Dojmovi se još nisu slegli, jer ta silna ljubav koju nebo taj dan na naš Brig izlijeva, to se ne može riječima opisati. Uistinu, pozvao nas i osposobio, da Mu se darujemo bezuvjetno baš kao i On nama, da budemo svjetlo u tami, svjetlo koje je u ovom svijetu, ali nije od ovog svijeta.
Da budemo Njegovi do kraja. Raspeta ljubav nas pozvala da se s povjerenjem bacimo njoj u zagrljaj, jer te ruke vise raširene na križu da bi nas zagrlile.
I grlile su toga dana… I pokazale da su grlile oduvijek. I obećale da nikad neće pustiti.
Na ovom svijetu od sto boljih, nas si odabrao. Hvala Ti!

Neka vas blagoslovi Gospodin i neka vas čuva! Mir i dobro!