Radostan gost predavač

Hvaljen Isus i Marija!

(Dobro) došao nam je još jedan petak, još jedan službeni sastanak. Svi framaši na ulazu su uzeli papiriće s imenom jednog brata/sestre. Svaki framaš treba izvučenoj osobi poslati svoju osobnu poruku i jedan dragi citat iz Biblije. Naime, cilj je zbližavanje i bolje upoznavanje nas međusobno.
Naš sastanak započeo je kao i uvijek molitvom i ulomkom iz evanđelja. Predsjednica Iva pročitala nam je par obavijesti, a zatim smo ugostili jednog predavača – fra Valentina Vukoju. Tema je bila “Oslobodi nas Gospodine robovanja nama samima i ljudskim obzirima”. Fra Valentin nam je pobliže objasnio kako je sveto i blagoslovljeno biti gol u smislu čiste i rasterećene duše. Upozorio nas je da je đavao zlobno mudar i ne predaje se lako. On malo daje a puno uzima; njegov cilj je samo uništenje, za razliku od Boga Oca koji nas obilato dariva i izljeva more svoga milosrđa na sve nas ma koliko grešni bili. Na kraju svima nam je podijelio par korisnih savjeta. Molitva za druge je za spas ne samo naše duše nego i duša onih za koje molimo. U čitanju i razmatranju svetog Pisma na nas se spuštaju posebne milosti a ponajviše milost ostati miran u trenutcima kada doživljavamo uvrede i nerazumijevanje. ,,Uspjeh je stvoriti veliki krug svetog mira oko nas samih. Kako to učiniti? Jednostavno ponavljajući kratku strelovitu molitvu
,,Isuse, sine Davidov, smiluj mi se!”, poručio nam je fra Valentin na kraju.
Druženje smo nastavili u prostorijama franjevačke galerije i kući otišli duhovno odmorni i vesla lica.
,,Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti” kaže nam Isus. Franjo je uvijek bio veseo i pun snage jer je shvatio da nas u osobnoj molitvi Isus duhovno odmara. Molimo i mi često jer to je put vječnom miru.
Božji blagoslov bio sa svima vama!

Mir i dobro!