Sabor 2021.

“On treba rasti, a ja se umanjivati!”

Hvaljen Isus i Marija dragi čitatelji!
Iza nas je još jedna framaška godina. Godina u kojoj smo iskusili Božju ljubav prema nama i prema Frami. Godina u kojoj smo pomagali drugima znajući da je to što radimo na Brigu Njemu milo.
Kruna cijele godine bio je naš sabor čije je geslo glasilo:
,,On treba rasti, a ja se umanjivati.”
U subotu, 19.06., okupili smo se ispred crkve i dan započeli Svetom misom zahvale koju je predvodio naš duhovni asistent. Na misi smo zahvalili Bogu za sve darove i milosti koje smo primili, prijateljstva koja smo sklopili i akcije u kojima smo sudjelovali te tako pomogli potrebitima.
Nakon mise podijelili smo se u grupe i, kroz pitanja o najljepšim trenutcima, najdražim sekcijama i najboljim sastancima, kratko se osvrnuli na proteklu godinu.
Poslije ručka premjestili smo se u crkvu gdje nam je don Ivo Šutalo održao predavanje u kojem je govorio o životnom putu, a posebno o duhovnom zvanju. Ispričao nam je o životnoj molitvi Barbare, majke blaženog Alojzija Stepinca, da njen sin postane dobar svećenik. Poručio nam je da je najveći zadatak framaša da ožive zajedničku molitvu u svojim obiteljima.

Nakon predavanja podijelili smo se u 6 grupa gdje smo razgovarali o životnim putevima; brak, duhovni poziv i samački život. Poslije je svaka grupa dobila jedan dio slike koji je trebalo obojiti i na kraju spojiti s ostalim dijelovima u jednu veliku sliku koja je prikazivala našeg uzora, svetog Franju. Večerali smo i dio vremena posvetili neizostavnom dijelu svakog sabora; pisanju poruka jedni drugima.

Na Bakamuši nas je čekao zabavni program gdje smo mogli igrati igre na štandovima te razgovarati u ,,brbljaoni” uz miris svježeg sijena.
Kad je pao mrak i igre prestale, posjedali smo u krug. U tami je zasvijetlio naš brat Oganj. Dok je onako gorio podsjetio nas je kako smo i mi pozvani da izgaramo za naše ideale, za našu vjeru i za ovu zajednicu koju Franjo neprestano okuplja da svojim radom u župi proslavlja Stvoritelja.

Pjesmom smo zaključili naš sabor i kući se vratili ispunjena srca željno iščekujući deveti mjesec i početak nove framaške godine.
Mir i dobro!