Sabor 2022.

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji. Ovoga ponedjeljka, 20. lipnja, održan je naš ovogodišnji sabor ili bolje rečeno „mini-sabor“ u Masnoj Luci pod geslom “Zahvali srcem prepunim”. Nas 90-ak, okupilo se na kolodvoru u 11 sati te smo dvama autobusima krenuli prema Masnoj Luci. Program smo započeli u 13 sati misom, nakon koje je uslijedilo klanjanje. U tih nešto više od sat vremena imali smo priliku zahvaliti Bogu na svim darovima koje smo primili kroz Framu u ovoj framaškoj godini. Nakon molitvenog dijela programa slijedio je rad po grupama. Naime podijelili smo se u šest grupa i svaka grupa imala je zadatak što bolje „iskopirati“ zadani plakat. Sve grupe marljivo su radile na svojim plakatima, a odluka o najboljem radu pripala je našem duhovnom asistentu fra Augustinu te našim trećaricama Božici i Suzi koje su nam se pridružile toga dana u našem programu. Nakon odluke o pobjednicima, slijedilo je proglašenje istih i dodjela nagrada. Nakon toga došao je red na ono što su svi željno iščekivali – roštilj. Nakon što su se svi okrijepili imali smo par sati neslužbenog dijela programa, gdje su Framaši imali priliku pisati poruke i ostavljati ih u koverte s imenima ostalih Framaša.

Također, imali smo razne igre poput potjere, tko će ga znati, pogodi pjesmu i sl. U 21 sat bilo je vrijeme da se uputimo prema svojim kućama puni uspomena koje će nas uvijek podsjećati na taj dan.
Na kraju samo možemo zahvaliti Bogu na svemu i to upravo onako kako naše geslo kaže: srcem punim sreće, ljubavi za brata, trenutaka koje ćemo pamtiti i nadasve srcem prepunim franjevačke radosti.