Savršen plan

„Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.“ (Jr 29,11)

Ovaj život put je prema vječnosti i po našim idealima bilo bi super prošetati se ovim svijetom živeći lagodno, mirno i spokojno. Ne morajući se boriti za samoga sebe, ne morajući se boriti za Onoga koji je početak i svršetak svega. Doista, nečiji život možda  uistinu se i čini takav, po svemu gledajući mirniji i spokojniji od moga. No, trebam biti svjestan da sve bitke koje se nalaze u mome životu su tu s razlogom. Tako i u tvome. Dao ti je onoliko koliko možeš podnijeti, dao ti je onoliko koliko zaslužuješ, ne kako bi te gledao kako patiš i posrćeš, nego kako bi s ponosom pratio tvoju borbu i plamen u tebi koji unatoč svim olujama nalazi snage da se ne ugasi.

Ne brini se tjeskobno za ono što te čeka u životu. Ne razdiri svoje srce i dušu zbog problema pred kojima se nalaziš. Onaj koji te stvorio neće te ostaviti. Plan Njegov je veći od bilo kakve tvoje zamisli.

„Zato vam kažem: Ne budite tjeskobni, zabrinuti za svoj život: što ćete jesti i što ćete piti; ni za svoje tijelo, u što ćete se obući. Nije li život vrjedniji od hrane i nije li tijelo vrjednije od odijela? Pogledajte ptice nebeske! One ne smiju, ne žanju, ne sabiru u žitnice, a vaš ih nebeski Otac hrani. Niste li vi vrjedniji od njih? Tko si od vas može svojim brigama produljiti život za samo jedan sat?“ (Mt 6, 25-27)

Ako je On, Kralj svih kraljeva, došao među nas i nastanio se u krilu majke poput svakoga od nas, boreći se od prvih dana za svoj život bježeći zajedno s Marijom i Josipom, spremno prihvatio sve patnje ovoga svijeta, kako i ja ne bih pokušala isto?

Njemu je bilo lakše? – Bog je Njegov Otac, znao je da će ga štititi. Iako je na križ otišao da spasi nas povjerovao je u veće dobro jer je to bilo utkano u Njega od samoga početka?

A što tebe, čovječe, sprječava da povjeruješ u isto? Vjeruješ li da si upravo ti dijete Božje, stvoren iz ljubavi i za ljubav? Vjeruješ li ako je sam Bog u utjelovljenju bio postavljen na križ da svojom patnjom slomi sve patnje da je i za tebe pripremio mjesto gdje nakon patnje te čeka tvoja vječna nagrada?

Vjeruj! Stavi svoje pouzdanje u Boga i neće ti dopustiti da vječno posrneš, tvoj pad će okrenuti na veliku pobjedu, podići će te iz blata i oprati, očistiti ljagu grijeha tvojih i spremno vjerujući u te obući ti bijelu haljinu.

„A Bog svake milosti, koji vas pozva na svoju vječnu slavu u Kristu Isusu, on će vas, poslije malo muke, usavršiti, okrijepiti i utvrditi.“ (1 Pt 5,10)

Bog vjeruje u tebe. Povjeruj i ti svim srcem Njemu.