Seminar animatora Frame Hercegovina

Hvaljen Isus i Marija!
U subotu, 30. siječnja područno vijeće organiziralo je seminar animatora Frame Hercegovine u Međugorju, a iz naše Frame išli su : Filip Cigić, Iva Brekalo i Karla Grbešić.

Seminar smo započeli molitvom srednji čas. Da bi opuštenije proveli dan i stekli nova prijateljstva odigrali smo igru upoznavanja. Nakon upoznavanja uslijedila su 2 predavanja. Prvo predavanje održala je Ivana Milićević, koja je i ujedno voditeljica formacije područnog vijeća. Predavanje govori o tome kako jedan animator treba postupati prema svojoj službi i kako je izvršavati, objasnila je i kako se treba ponašati prema ostatku bratstva. Nakon Ivaninog predavanja sljedilo je par minuta odmora i drugo predavanje.


Drugi predavač bio je psiholog Mario Brkić.
Predavanje je više govorilo o animatorstvu s psihološke strane. Govorio je o tome kako bi trebali pripaziti i na ton glasa, govor tijela i pristup ljudima. Dočarao nam je animatorstvo iz potpuno drukčije perspektive. Kad je psih. Mario Brkić završio s predavanjem, prešli smo u drugu prostoriju, pomolili se, uzeli jelo i odmorili se. Nakon odmora imali smo rad po grupama, gdje su svi framaši bili izmiješani. Tu je vladala jako vesela i opuštena atmosfera. Razmjenjivali smo različite ideje i vidjeli kako to ide kod drugih Frama.


Poslije grupnog bilo je predavanje fra Bože Milića. Obrazložio nam je kako se naš animatorski poziv  zapravo razvija i nastavlja davati plodove ako mi svojim radom i trudom doprinosimo zajednici. Rekao je, također, da to nije jednostavno, ali ako budemo ustrajni da možemo uspjeti u tome naumu.
Nakon predavanja uslijedile su zahvale područnog vijeća te područnog duhovnog asistenta pa smo se uputili na krunicu i sv.Misu. Nakon molitve sedam očenaša, službeno je završio naš seminar za animatore pa smo se uputili svojim kućama, bogatiji za jedno odlično duhovno iskustvo te sa pravim spoznanjem našeg animatorskog poziva.

 

(Fotografije preuzete sa Facebook stranice Frama Hercegovina.)