Seminar animatora

Hvaljen Isus i Marija!
Animatori naše Frame su se 29. listopada uputili na trodnevni seminar u Kući mira – Domus pacis, Međugorje. Program smo započeli krunicom i večernjom svetom Misom u crkvi sv. Jakova, gdje smo imali priliku za sv. Ispovijed i Pričest. Nakon Mise, imali smo predavanje našeg franjevca fra Gorana Azinovića. Fra Goran nam je pričao o našem geslu: „Složni budite, istu ljubav njegujte, jednodušni jedne misli budite.“ Rekao nam je kako se trebamo svim srcem dati našoj službi i da Bog nikada ne diže ruke od nas. Navečer smo imali druženje, tj. zabavni dio, na kojem smo podijelili neke stvari o nama i tako se zbližili. Ta večer je bila posebna upravo zbog naše otvorenosti prema ostalim animatorima, u zajedništvu smo slavili Boga, veselili se i razgovarali. Nakon zabavnog dijela, imali smo cjelonoćnu molitvu u kapelici. Svatko od nas je, u tišini noći, mogao razgovarati s Bogom, našim Prijateljem i podijeliti svaki detalj našeg srca.
Subotu smo započeli zajedničkom jutarnjom molitvom. Taj dan smo imali dva predavanja. Prva nam je došla bivša članica područnog vijeća, Ivana Milićević. Ivana nam je govorila općenito o našoj službi, da, i kada čujemo neki komentar, trebamo samo hoditi naprijed uz Boga jer nas jedini On potpuno poznaje. Poslije toga, imali smo predavanje bivšeg predsjednika naše Frame, Ante Naletilića. On nam je napomenuo kako trebamo raditi srcem, a ne glavom. Govorio je kako su komunikacija i uočavanje tuđih talenata jako bitni za uspjeh bratstva, ali da je najbitnija molitva Duhu Svetom. Dan smo nastavili u radu po grupama, a navečer je opet uslijedila sveta Misa i klanjanje. Na klanjanju smo pred Isusom zapalili svijeću kao simbol našeg predanja Bogu, da se naš rad i zajedništvo nikad ne ugasi. Također, svi smo obnovili naša prva obećanja i rekli Bogu kako smo spremni biti tu za Njega i za bratstvo. Nakon toga, nastavili smo naše druženje uz slavljenje i igru.
U nedjelju smo imali Misu zahvale za ovaj vikend proveden u zajedništvu. Zahvalili smo Bogu jer nam je dao mogućnost biti i živjeti tri dana zajedno s ljudima koje volimo. Neizmjerno smo Mu zahvalni što nas je pozvao i što nam je dao braću s kojima možemo dijeliti sve ono što nam je na srcu. Nakon Mise, razmijenili smo sve dojmove, zahvalili jedni drugima na svakom pruženom osmijehu i riječi utjehe i s mirom u duši i radosti u srcu, uz Božju pomoć pošli kući i nastavili živjeti evanđelje onako kako nas On poučava.
Mir i dobro!