Seminar čitačke sekcije

“Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta!”(Mt 4,4)

Hvaljen Isus i Marija!
Od užurbanosti i stiske u školama odlučili smo odvojiti vrijeme za nešto, do sada, neuobičajno. Naime, 29.5. zapisali smo u naš kalendar; Jednodnevni seminar čitačke sekcije , a geslo je glasilo NE ŽIVI ČOVJEK SAMO O KRUHU, NEGO O SVAKOJ RIJEČI KOJA IZLAZI IZ BOŽJIH USTA.
Sekcija je ove godine porasla za još jednu višu stepenicu zahvaljujući voditeljici Ivi Ćubeli koja je “ostavila svoje srce na terenu”, okupljajući nas nedjeljom na sastanke i slaveći Njegovo ime kroz molitvu, igru i razgovore. Okupili smo se u 15:30 na Brigu započevši seminar predavanjem trećarice Suzane Hrkać, koja nam je otvorila oči pokazavši veličinu Božje ljubavi u njezinu životu te važnosti Božje riječi, dajući odgovore na naša pitanja za kojima smo tragali.

Nakon poučnog i svima korisnog predavanja imali smo rad po grupama gdje smo se podijelili i dobili zadatak da napišemo meditacije, na određenu temu, koje će se čitati na klanjanju. Tu se osjetila Božja prisutnost uz pomoć koje je svaka grupa na tako jednostavan, ali poseban način donijela pred Boga svoje molitve i osobne potrebe.

Družili smo se u galeriji te uz smijeh i zabavu uputili se prema kapelici kako bi zaokružili dan na najbolji mogući način. Svetu Misu predvodio je naš duhovnik, fra Augustin Čordaš, koji je istaknuo bit čitačke sekcije, odnosno kako mi, kao čitači, prenosimo ljudima Božju riječ, a da bi je mogli prenijeti u potpunosti, moramo biti ispunjeni Duhom Svetim. Također smo naučili da tek kad naša srca budu zapaljena Njegovom ljubavlju, moći ćemo tu ljubav prenositi na druge. Poslije svete Mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim gdje je tišina postala tako glasna, a prisutnost Duha Svetoga jaka da je utažila našu žeđ za Njim. Osmijeh na licu nije se krio kao ni zahvalnost koja je naše srce obuzela.
Ovaj seminar upalio je svjetlo u našim srcima te smo sretni i ispunjeni pošli svojim kućama s uspomenom koja će ostati urezana u našim srcima.
Zahvaljujemo se Ivi koja je, uz pomoć našega vijeća, ovaj seminar organizirala i želimo sretnu i uspješnu godinu novoj voditeljici čitačke sekcije, Antoneli Karačić.

Mir i dobro!