Seminar za animatore

Hvaljen Isus i Marija dragi naši čitatelji.
Prošli vikend organiziran je naš seminar za animatore (28.- 30. listopada). Stigli smo u petak u popodnevnim satima u Kuću mira (Domus pacis) u Međugorju.

Svoj seminar započeli smo zajedničkom krunicom i svetom Misom, a nakon toga uslijedilo je prvo predavanje našeg fra Augustina Čordaša. Pobliže nam je objasnio našu službu, važnost služenja te da je jedino Evanđelje model za zajedništvo. Nakon predavanja, započela je zabavna večer, gdje smo se imali priliku još bolje upoznati i povezati. U 23h počelo je naše zajedničko klanjanje i naša cjelonoćna molitva, gdje smo svi izdvojili po jedan sat kako bi u tišini mogli naše molitve predati Bogu. Subotu smo započeli jutarnjom molitvom u kapelici, a zatim program nastavili predavanjem međunarodnog tajnika Frame, Maria Pehara. Objasnio nam je da animatorstvo nije ništa drugo, nego pokušaj da oduševimo nekoga Njegovim primjerom (lat. animare – onaj koji daje dušu). Treće predavanje vodila je naša Kristina Šušak, koja se osvrnula na svoj put animatora i dala nam konkretne savjete kako da organiziramo vrijeme i što bolje izvršimo sve što naša služba uključuje. Poslije ručka, uslijedio je rad po grupama te smo svi imali priliku održati naš grupni sastanak. Sat vremena imali smo pustinju, vrijeme samo za sebe koje smo mogli iskoristiti kako god smo htjeli. Potom smo izmolili krunicu i uputili se na svetu Misu. U večernjim satima otišli smo na Podbrdo, kako bi našoj Majci predali sve svoje brige i molitve za svoje obitelji, bratstvo, a posebno za naše ovčice, koje smo tu istu večer izvukli. Tu večer završili smo kao i prošlu, zajedničkim druženjem i pjesmom. U nedjelju jutro smo imali zajedničku molitvu u kapelici, a zatim i svetu Misu, koju je predslavio naš duhovni asistent fra Franjo. Misa zahvale na svakom bratu kojeg nam je On dao i na ova tri dana puna zajedništva, molitve i ljubavi.

Naš seminar završili smo plenumom i podjelom poklona osobama za koje smo taj seminar molili. Poslije ručka i posjete starog vijeća, došlo je vrijeme da pođemo svojim kućama. Svatko od nas vratio se ispunjen, zahvalan na dragim ljudima i sa srcem punim uspomena.


“Ali ti hrabro! Ne dopustite da vam ruke budu slabe jer će vaš rad biti nagrađen.”
Mir i dobro!