Seminar za animatore

Gospodine, što želiš da učinim?

“Gospodine, što želiš da učinim?”

Geslo je seminara na koji su se uputili animatori naše frame od 26. do 28. veljače u Bijelom Polju.

Dolaskom u Bijelo Polje uz osmijehe časnih sestara koje su nas dočekale svi naši problemi su nestali, sve oko čega smo se brinuli nestalo je u minuti.

Nakon što smo se smjestili, naš područni vijećnik Mario Pehar održao nam je predavanje o našoj službi. Podsjetio nas je da smo tu jer nam je On povjerio ovu službu. Da budemo poput sv. Franje spremni na svaki izazov i da se stavimo na raspolaganje našem bratstvu te da nam Bog učvrsti nadu jer nas ta nada tjera dalje i kad se čini da ništa nema smisla. Da ostanemo mirni i radosni kad se sve ruši i ponizni kad sve ide glatko.

Navečer smo imali razgovor i druženje. Prisjetili smo se svih trenutaka koje smo doživjeli kroz u ovih par mjeseci. Onih najljepših, ali i onih malo manje lijepih iz kojih smo puno toga naučili. Zatim smo se uputili u kapelicu na cjelonoćnu molitvu. Sljedeće dan imali smo vrijeme za osobnu molitvu. Povukli smo se u samoću i razmišljali o tome što Gospodin želi da ja učinim. Često danas sami pravimo plan o našem životu, robovi smo vlastitih sebičnih želja, a zaboravimo pitati Njega za savjet. Naš život prepun je padova i uspona, nalazimo se na brojnim raskrsnicama života. Ne znamo uvijek što je ispravno, koji put je pravi. Zato odlučimo pitati Boga koji nas je stvorio za pomoć i snagu. Budimo spremni vršiti Njegovu volju u našem životu.

Ostatak dana proveli smo šetajući vani svi zajedno uz glasan smijeh koji je odzvanjao Bijelim Poljem.

Nakon ručka imali smo rad po grupama te smo se nakon izlaganja uputili u kapelicu. Naš duhovni dolazio je svaki dan kako bi nam održao sv. Misu. Možda i najljepši dio seminara upravo je bio dio nakon sv. Mise drugoga dana. Imali smo priliku obnoviti naše obećanje koje smo izrekli Bogu na našim Primanjima i Obećanjima. Svi skupa još jednom smo došli maleni pred Isusa i uhvatili se za Božju ruku rekavši “Evo me!”

Dan smo priveli kraju druženjem.

Posljednje jutro seminara nakon molitve proveli smo zajedno šetajući vani. Ono što je upravo krasilo ovaj seminar bilo je to što smo disali kao jedno, što smo se stalno smijali i družili,bili tu radi istog cilja. Zahvalni Bogu što nam je pružio priliku da budemo ovdje i ispunjenog srca vratili smo se našim kućama.